Facebook Twitter Email Pinterest

Jarmo Kytölehto

13.01.2009 / Jarmo Kytölehto

Rallin kolminkertainen suomenmestari Jarmo Kytölehto palaa kahdeksan vuoden kilpailutauon jälkeen rakkaan lajin pariin. Kytölehto kilpailee tammikuun lopussa (23.-24.1.) Rovaniemellä ajettavassa Ralli SM -sarjan avaavassa Arctic Lapland Rallyssa.

- Kaverit alkoivat touhuta autoa, ja kysyivät, että jos sopiva paketti löytyy, niin ajanko. Aika helposti tuli vastaus, että kyllä, Kytölehto hymyilee ja kiittää samalla projektin puuhamiehiä Janne Perälää ja Matthias Thermania.

Keski-Suomen nopeisiin maanviljelijöihin kuuluva Kytölehto, 47, starttaa arktiseen seikkailuun N-ryhmän vireessä olevalla Mitsubishi Lancerilla. Auto on lajin ehdotonta eliittiä. Kartanlukijana toimii Arto Kapanen. Kaksikko ajoi pitkään yhdessä 90-luvulla SM-sarjan lisäksi mm. N-ryhmän MM-sarjassa, Britannian rallisarjassa sekä lukuisissa MM-ralleissa. Parhaita saavutuksia ovat kaksi kolmatta sijaa Suomen MM-rallissa. Tehdastalleista Kytölehdolle ja Kapaselle tulivat tutuiksi Wauxhall, Ford, Hyundai ja Subaru.

- Viimeksi olen ajanut numerolaput ovissa heinäkuussa 2000 Hyundailla Britanniassa. Sen jälkeen olen ajanut kuitenkin aika paljon erilaisissa asiakastilaisuuksissa ja ihan ralliauton testiäkin. Nyt pääsin testaamaan tulevaa autoa päivän verran. Hauskaa oli, ja aika nopeasti alkoi kisaviettikin syttyä. Nykyaikainen N-ryhmän auto yllätti minut todella positiivisesti. Uusi ajotyyli piti kuitenkin opetella. "Täysillä mutkaan sisään ja katsotaan miten käy" -tyyli ei oikein toiminut, Kytölehto kertoo.

Kytölehto ei lähde arvailemaan rallipaluunsa sijoitusta. Tarkoitus ei kuitenkaan ole vain elämysmatkailla puolivaloilla ja makustella vanhoja muistoja.

- Vaikea on alkaa hiljaa ajamaan. Eihän sitä edes kehtaa mitään köröä köröä mennä, Kytölehto ennustaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa