Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

24.01.2009 / Jari Ketomaa

Arctic Rallin toinen ja ratkaiseva kilpailupäivä lauantaina ei ollut Subaru Dealer Team Finlandin kuljettajille yhtä menestyksekäs kuin rallin avauspäivä. Mikkelin UA:ta edustava Jari Ketomaa ja kartanlukija Miika Teiskonen lähtivät toiseen päivään lähes 10 sekunnin johtoasemassa, mutta kaksikko joutui luovuttamaan kärkipaikkansa aamun toisella erikoiskokeella.

- Lähdimme erittäin luottavaisina matkaan ja tarkoituksena oli tietenkin pitää ykkössija hallussa. Ajattelin, että pieni etumatka riittäisi ja pystyisin pitämään haastajat takana. Toisin kuitenkin kävi. En odottanut, että häviäisin aamun kahdella EK:lla noinkin paljon ajaessani ensimmäisenä autona reitillä, Ketomaa ihmetteli.

- En kuitenkaan halua spekuloida lähtöpaikan merkitystä lopputulokseen, mutta eipä siitä ladunaukaisijan roolista meille ainakaan apua ollut.

Subaru-kuljettaja oli myös epäonninen päivän kolmannella erikoiskokeella, kun eturengas tyhjeni.

- Hypyn jälkeen huomasin ajourassa jotakin, olisiko ollut kivi. Sitä ei ennättänyt väistää. Harmi homma, kun siinä menetin reilut 11 sekuntia, Ketomaa kertasi.

Iltapäivällä Ketomaa ajoi yhden pohja-ajan, mutta ei tällä kertaa pystynyt ajamaan voitosta. Rallin voittoon ajoi Juha Salo 15,2 sekunnin erolla ennen Kosti Katajamäkeä. Ketomaan ero kärkeen oli lopulta 33,2 sekuntia.

- Hieman harmittaa omasta ja tiimin puolesta, kun emme pystyneet säilyttämään asemiamme. Ajosuoritukseni oli aivan yhtä hyvä rallin toisenakin päivänä, joten siihen ei jäänyt parannettavaa. Aivan kaikki oli pelissä koko ajan.
- Mielestäni tämä oli ajosuorituksena paras ja virheettömin, mitä täällä olen koskaan ajanut, myös viime vuonna kolmanneksi Rovaniemellä ajanut Ketomaa summasi.

Tiimin toinen kuljettaja Teemu Arminen starttasi kahdeksannelta sijalta Arctic Rallin toiseen kisapäivään.

Riihimäen UA:n Arminen ja kartturi Seppo Varmavuo nostivatkin sijoitustaan, mutta kilpailu päättyi harmittavasti keskeytykseen toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

- Tavoitteena oli nostaa sekä vauhtia että sijoitusta. Aamun pätkillä meno kohentuikin, mutta vieläkin jäi kirittävää aivan kärkeen. Aamun toisen pätkän kuudes sija nosti sijoituksemme seitsemänneksi, Arminen kertasi.

- Yksi sija oli vielä mahdollisuus nousta, kun kuudentena ajanut Janne Tuohino oli 4,8 sekunnin päässä.

- Sitä kuudetta sijaa lähdimme päättäväisesti jahtaamaan. Ulosajo kuitenkin päätti matkamme, joten kilpailu päättyi keskeytykseen ja pettymykseen, Arminen totesi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa