Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hytönen

18.02.2009 / Kari Hytönen

Ralliautoilun Suomi Cupin SC5-luokkaa sarjan avauskilpailun jälkeen johtava jyväskyläläinen Kari Hytönen suuntaa lauantaina Mikkelissä ajettavaan Ralli SM -sarjan toiseen osakilpailuun toiveikkain mielin. Tammikuisesta Arctic Lapland Rallysta täyden pistepotin saalistanut Hytönen kartanlukijansa Teemu Honkosen kanssa hakee Mikkelistä vain ja ainoastaan v1600 luokan voittoa. Myös valmistautuminen maaliskuussa alkavaan Saksan Suzuki Cupiin on alkanut.

- Lähtökohdat tulevalle kilpailulle ovat erinomaiset; Hieno sarjajohto, upea ralliauto ja vajaan kuukauden päästä alkava Saksan Suzuki Cup ovat motivoineet niin minua kuin tiimiäni siinä määrin, että lauantaina Mikkelissä tulemme varmasti nauttimaan täysin rinnoin keskitalven rallikilpailusta. Arctic Lapland rallin tapaan luokkavoitto ja täydet Suomi Cupin sarjapisteet siintävät ajatuskuplissamme tosin sillä erotuksella, että saavuttaisimme tavoitteet ilman avauskilpailussa kärsimiämme teknisiä ongelmia, tuumaili Hytönen.

- Uskon, että meillä on v1600 luokassa tulossa huikea kilpailu paremmuudesta. Kanssakilpailijani mukaan luettuna saksalainen hyvä ystäväni Mark Wallenwein tulevat varmasti tarjoamaan erinomaisen vastuksen - ja mikäs sen parempaa kuin kunnon kilpailu. Wallenwein nähdään tänä vuonna ainakin kolmessa SM-rallissa Saksan mestaruussarjan sekä kolmen junioreiden MM-sarjan osakilpailun lisäksi. Tiimillämme on hänen kanssaan YYA-sopimus meidän auttaessani häntä täällä Suomessa ja hänen auttaessa meitä Saksassa, Hytönen jatkoi.

Ovi Britannian rallisarjaan avautui

Jäljellä olevan Suomi Cupin ja kuuden Saksan Suzuki Cupin sekä Suomen MM-rallin lisäksi Kari Hytösen kilpailukalenteriin on tarjolla myös Englannin avoimen mestaruussarjan kilpailut. Erinomaisesta tarjouksesta huolimatta Hytönen on hylkäämässä ajatuksen samalla tarjoten toiselle suomalaiselle ralliautoilijalle mahdollisuuden hakea kokemusta saarivaltakunnan rallipoluista.

- 14 rallikilpailun, työelämän ja perheen aikataulujen sovittaminen on tähän mennessä ollut pitkään aikaan yksi suurimpia haasteitani. Mikäli tähän lisättäisiin vielä kuusi osakilpailua Englannissa voisin huoletta puhua olevani ammatiltani ralliautoilija ja siitä ajatuksesta tuskin työnantajani pitäisi. Yhden tai kahden kilpailun lisääminen kilpailukauteni suunnitelmiin vielä onnistuisi mutta luulenpa että kuusi kilpailua on mahdotonta. Aika kuitenkin näyttää mitä tapahtuu, Hytönen mietiskeli.

- Tässä olisi nyt kansainvälistä kokemusta janoavalle ralliautoilijalle oiva mahdollisuus kehittyä monipuolisessa Britannian rallimestaruussarjassa. Annan mielelläni lisätietoja tästä tarjouksesta kiinnostuneille, Hytönen jatkaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa