SM Vaakun-Rallin jäiset tiet haastoivat kilpailijat

21.02.2009 / SM Vaakun-Rallin jäiset tiet haastoivat kilpailijat

Kauden toinen osakilpailu, SM Vaakuna-Ralli, ajettiin lauantaina upeassa talvisäässä. Mikkelin haastavat ja jäiset tiet vaativat kilpailijoilta todellista taitoa ja keskittymistä. Nelivetoisten voittoon taituroi mikkeliläinen Jari Ketomaa Subaru Impreza WRX Sti:llä. Kaksivetoisten kärkipaikalle kaahasi jälleen Joonas Lindroos, joka johtaa samalla myös Nuorten suomenmestaruuskamppailua.

Ketomaa ajoi SM1-luokan voittoon Mikkelissä, kuva: Marko Mäkinen.SM Vaakuna-Rallin nelivetoisten luokassa ei vauhdilta ja yllättäviltä tilanteilta vältytty. Juha Salon kisa päättyi tekniseen vikaan jo kolmannella erikoiskokeella, kun taas neljännellä erikoiskokeella Kosti Katajamäen lupaavasti alkanut kilpailu loppui keskeytykseen.

Jari Ketomaa ajoi nelivetoisten luokassa komeasti kilpailun voittoon pitäen kärkisijaa hallussansa kolmannelta erikoiskokeelta asti. Toiseksi kurvasi Jarkko Nikara jääden 27,8 sekuntia Ketomaalle. Jussi Välimäki ajoi kilpailun kolmanneksi 49,2 sekunnin erolla voittajaan.

- Päivä oli vaikea. Ajoimme ensimmäisinä Kostin ja Juhan keskeyttäessä, ja se vaikeutti meidän ajoamme. Saimme kuitenkin pidettyä auton tiellä ja kaikki meni lopulta hyvin. Kotikilpailun voittoa lähdettiin hakemaan ja se myös saatiin, kertoo tyytyväisen oloinen Jari Ketomaa.

Median huomiota herättänyt Formula 1 -kuljettaja Kimi Räikkönen taas ajoi kilpailussa pitkään kymmenen parhaan joukossa, mutta jäi kärjestä reilusti kuudennella erikoiskokeella. Räikkönen ajoi lopulta kilpailun 16. sijalle.

Lindroos ajoi varmoin ottein voittoon

Myöskään kaksivetoisten luokassa ei keskeyttämisiltä vältytty. Kalle Pinomäki keskeytti kolmannella erikoiskokeella vaihdetangon mennessä poikki ja kuudennella erikoiskokeella taas keskeyttivät Toni Tahvanainen kuin Mikkelin autourheilijoiden Pekka Karjalainen.

Joonas Lindroos taituroi SM2-luokan ja Nuorten SM:n johtoon, kuva: Marko Mäkinen.SM Vaakuna-Rallin kolmannelle sijalle ajoi Anssi Tawast reilun kahden minuutin erolla kärkeen. Tawastia nopeampi oli varmoja ajotaitoja näytellyt Vesa Hirvonen, joka kaasutti toiselle sijalle 52,4 sekunnin erolla voittajaan. Kaksivetoisten kuningas oli Mikkelissä jälleen Joonas Lindroos, joka ajoi kisan alusta asti kärkipaikalla.

- Voitto tuntuu hyvältä, varsinkin kun se oli ensimmäiseni Mikkelissä. Ajo oli puhdas, auto toimi hienosti ja kartturin kanssa homma sujui. Tosi hienosti meni, Joonas Lindroos kertoi.

Myös nuorten suomenmestaruustaistelu alkoi

Ralli SM -sarjassa ajettiin myös ensimmäistä kertaa Nuorten suomenmestaruuspisteistä. Kaksivetoisten luokan sisällä kamppailtavan mestaruustaiston kärkeen ajoi komeasti Joonas Lindroos. Aivan Lindroosin kannoilla SM-pistejahdissa ovat Vesa Hirvonen ja Jarkko Savolainen.

Lisätietoja:
AKK Sports Oy, sarjatiedottaja Hennariikka Andersson, 040 845 8066, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi.