Facebook Twitter Email Pinterest

Abloy SM Itärallissa ei tuurilla pärjätä

05.03.2009 / Abloy SM Itärallissa ei tuurilla pärjätä

Joensuussa 7.3.2009 ajettava Abloy SM Itäralli tarjoaa yleisölle jännittäviä katseluhetkiä mutkikkaiden metsäerikoiskokeiden varrella. Pohjois-Karjalan haastavilla teillä kilpailijoilla onkin edessään todellinen näytönpaikka. Vauhdinhurmasta pääsee nauttimaan myös Joensuun raviradalla ajettavalla yleisöerikoiskokeella.

Jari Ketomaa odottaa haastavaa Abloy SM Itärallia.

Ralli SM -sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Pohjois-Karjalan nopeilla teillä. Kilpailun aikana ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, jotka ovat haastavia ja vaativat kilpailijoilta hyvää keskittymiskykyä. Mikäli sääolosuhteet vielä suosivat, on kilpailusta lupa odottaa kaikin puolin antoisaa ja jännittävää rallielämystä.

- Ajotaito on Joensuussa se, mikä merkkaa erityisesti. Rytminvaihdokset ovat suuria: nopeatempoisesta siirrytään yhtäkkiä hitaaseen ja toisinpäin. Tiestöt ovat erittäin hyvät ja niillä saa ajaa välillä ihan täyttä vauhtia, iloitseeAbloy SM Itärallin reittijohtaja Martti Rutanen.

- Kun ajaa 35 kilometriä Joensuun keskustasta, on jo erikoiskokeella ja hyvien katselupaikkojen äärellä. Jos pätkät ja metsässä rämpiminen ei ole se omin juttu, kannattaa suunnata raviradalle katsomaan yleisöerikoiskoetta. Myös siellä näkee erinomaisilta paikoilta vauhdikasta rallia, Rutanen kehuu.

Luvassa jälleen tiukka kisa

Moni Ralli SM -sarjassa ajavista kilpailijoista on samoilla linjoilla Rutasen kanssa teiden suhteen. Nelivetoisten luokan kärkisijaa pitävä Jari Ketomaa kiitteleekin Joensuun vauhdikkaita teitä, vaikka myöntää myös niiden tuovan mukanaan haasteita.

- Joensuun tiet ovat vaikeita, mutta samalla myös hyviä ajaa. Ne ovat nopeita, joten erot ovat yleensä lopulta varsin pieniä. Uskon, että tulossa on taas todella tiukka kisa, Ketomaa pohtii.

Ketomaa lähtee talvikauden päätöskilpailuun toiveikkaana ja korkein odotuksin. Kun kysytään, mikä on tavoite, on vastaus lyhyt ja ytimekäs:

- Voitto tietysti!

SM Abloy Itäralli

Lisätietoja:
AKK Sports Oy, sarjatiedottaja Hennariikka Andersson, puh. 040 845 8066, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa