Facebook Twitter Email Pinterest

Futursoft Racing Team

06.03.2009 / Futursoft Racing Team

Ralliautoilun suomenmestaruussarja jatkuu huomenna Joensuussa. Futursoft Racing Teamin Mitsubishi-autokunta Jani Salomaa - Jan Lönegren valmistautui perjantaina kilpailuun tutustumalla reittiin.

- Olosuhteet ovat upean talviset. Lunta on paljon ja tiet hienoja. Vaikka tänä vuonna meillä etelässäkin on talvea riittänyt, on mielestäni silti hienoa, että maaliskuun kilpailu on viety alueelle, jossa varmasti on täysi talvi. Ja onhan se tärkeää itäsuomalaisille, että heillekin tarjoillaan kotimaista huippuralliautoilua, Salomaa huomauttaa.

- Tiet ovat täällä mielenkiintoisia. On paljon hyppyjä ja ylityksiä. Huomenna hypitään ja pompitaan varmasti.

Edessä on lähes sadan erikoiskoekilometrin urakka. Futursoft Racing Teamin edellinen kisa Mikkelissä jäi lyhyeen. Silti Salomaa on valinnut samanlaisen taktiikan Joensuuhun. Samalla tyylillä lähdetään kisaan kuin viimeksikin. En aio lähteä varmistelemaan mitään irtopisteitä, vaan mennään "lappu lattiassa" silläkin uhalla, että taas joudutaan kaivamaan lapio esiin. Mutta se riski kuuluu lajin luonteeseen, Salomaa naurahtaa.

- On turha etukäteen spekuloida muiden tekemisiä ja riskinottoa. Toki oli helppoa olla Mikkelin suhteen jälkiviisas, että varmalla ajolla olisi tullut pisteitä. Mutta eihän sitä millään voi ennen kisaa tietää, joten on parasta keskittyä vain omaan tekemiseen.

Tiimi on testannut kalustoa Mikkelin SM-rallin jälkeen. Viime sunnuntaina Salomaa ajoi Hausjärven Talvirallisprintissä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen riihimäkeläinen oli yllättäen sprintin erikoismiesten joukossa peräti toisena. Toisella kierroksella piti nipistää ajasta vielä sekunteja pois, mutta kuinkas kävikään.

- Vetoakseli napsahti heti lähdössä poikki, joten se siitä. Nyt on akselit vaihdettu ja autoa käyty sen verran testaamassa, että kaikki varmasti toimii. Vielä perjantaina nuotitusjakson jälkeen ajamme pienen "shake down -testin", jossa katsotaan että kaikki toimii. Sitten olemme taas valmiita lauantain kisaan, Salomaa vakuuttaa.

Joensuun kisaa on mahdollista seurata internetin välityksellä osoitteessa http://www.tenab.net/online
Kilpailu alkaa klo 10 ja maaliin saavutaan n. klo 16.30.

Lisätietoja: www.futursoftracing.com
Lisätietoja rallin SM-sarjasta: http://www.autourheilu.fi/rallism/
Lisätietoja Futursoftista: www.futursoft.fi


Liitteenä kuva Hausjärveltä:

Jani Salomaa toi Futursoft Racing Teamin Mitsubishin neljännelle sijalle Hausjärven Talvirallisprintissä viime sunnuntaina. Ensimmäisen ajokerran jälkeen Salomaa oli kakkosena. Toinen kierros jäi kesken teknisen vian takia.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa