Vaiherikas Abloy SM Itäralli kisattiin Joensuussa

07.03.2009 / Vaiherikas Abloy SM Itäralli kisattiin Joensuussa

Jari Ketomaa vei SM1-luokan voiton, kuvaaja: Marko Mäkinen.Joensuun mutkikkailla teillä ajettiin lauantaina Ralli SM -sarjan tiukka ja vaiherikas osakilpailu. Upeissa Pohjois-Karjalan maisemissa käyty Abloy SM Itäralli tarjosi katsojille autourheilua parhaimmillaan. Rallia seurattiin runsaslukuisesti niin metsäerikoiskokeilla kuin yleisöerikoiskokeella. Nelivetoisten voiton vei Jari Ketomaa ja kaksivetoisten nopein oli Kalle Pinomäki.

Nelivetoisten luokassa nähtiin suomalaisten autourheilutähtien mielenkiintoinen taisto. Kärjessä ajoi lähes koko kisan sama kolmikko: Jari Ketomaa, Jussi Välimäki ja Juha Salo. Taistelu kärkipaikoista sai kuitenkin uusia käänteitä toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, kun Juha Salon ajoi ulos ja keskeytti kisan.

Nelivetoisten voittajaksi kruunattiin Jari Ketomaa, joka ajoi osakilpailun voittoon varmoin ottein. Kilpailun toiseksi nopein oli Jussi Välimäki 23,3 sekunnin erolla voittajaan. Kilpailun kolmanneksi nousi Kristian Sohlberg, joka jäi Ketomaalle lopulta 54,4 sekuntia.

- Itäralli on perinteikäs ja vaikea ralli, joka erottelee jyvät akanoista ja vaatii kuskilta paljon. En jännittänyt kauheasti, mutta toki pieni jännitys ja paine on aina hyväksi, silloin saa huipputuloksia aikaiseksi, pohti nelivetoluokan ykköseksi ajanut Jari Ketomaa maalissa.

Pinomäki ajoi varmoin ottein kaksivetoisten voittoon

Kaksivetoisten luokassa kamppailun kärkipaikoista kävi kolme kilpailijaa. Tiukka taistelu päättyi lopulta Kalle Pinomäen voittoon. Samalla hän ansaitsi kauden ensimmäiset SM-pisteensä.

Kalle Pinomäki oli SM2-luokan nopein, kuvaaja: Marko Mäkinen.- Todella kova kamppailu oli koko päivän. Aamun ensimmäisen lenkin jälkeen näytti, ettei vauhtia voi enää nostaa, mutta kyllä sitä jostain löytyi neljällä viimeisellä pätkällä. Ilman virheitä tultiin tänään, ja se varmaan ratkaisi kisan, kertoi Kalle Pinomäki urakan jälkeen.

Kaksivetoisten luokkaa johtava Joonas Lindroos ajoi maaliin toisena jääden voittajalle vain 4,7 sekuntia. Anssi Tawast kaasutti maaliin hieman yli minuutin erolla Pinomäkeen.

Lindroos jatkaa Nuorten SM-pistejohdossa

Abloy SM Itärallin yhteydessä ajettiin myös Nuorten suomenmestaruudesta. SM-pisteistä taisteli Joensuussa 14 kilpailijaa, joista Joonas Lindroos pokkasi jo toistamiseen suurimman potin. Toiseksi ajoi Jussi Vainionpää ja kolmanneksi Andreas Amberg. Nuorten SM-pistetilannetta johtaa Joonas Lindroos.

Seuraava osakilpailu, SM Waltikka-Ralli, ajetaan Valkeakoskella 5.-6.6.2009.

Lisätietoja:
AKK Sports Oy, sarjatiedottaja Hennariikka Andersson, 040 845 8066, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi.