Facebook Twitter Email Pinterest

Pirelli Star Driver -karsintakilpailuissa etsitään nuoria kuljettajakykyjä

15.03.2009 / Pirelli Star Driver -karsintakilpailuissa etsitään nuoria kuljettajakykyjä

Joonas Lindroos valittu kisaan Suomesta

Lindroos osallistuu vuonna 2009 Pirelli Star Driver -karsintakilpailuun.

Ralli SM -sarjan Nuorten suomenmestaruustaistoa johtava Joonas Lindroos on valittu Pirelli Star Driver -karsintakilpailuun edustamaan Suomea. Kansainvälisen autoliitto FIA:n ja rengasvalmistaja Pirellin Star Driver -karsintakilpailuissa etsitään nuoria kuljettajalupauksia kansallisista mestaruussarjoista ympäri ma. Karsintakilpailuiden finaaliin selvinneistä rallikuljettajista kaksi saa lopulta upean mahdollisuuden edetä autourheilu-urallansa myös kansainvälisesti.

Pirelli Star Driver -kuljettajat haetaan alueellisten karsintakilpailuiden kautta. Myös Suomessa järjestetään MM-sarjan osakilpailun, Neste Oil Rallin, yhteydessä yksi Star Driver -karsintakilpailuista. Suomea Jyväskylässä 30.7.2009 järjestettävässä karsintakilpailussa edustaa Joonas Lindroos, joka johtaa talvikauden jälkeen Nuorten suomenmestaruustaistoa. Kuluvalla kaudella 23-vuotias jämsäläinen on osoittanut ajotaitojansa lisäksi Ralli SM -sarjan kaksivetoisten luokassa, jota hän myös johtaa.

- Tällainen tilaisuus merkitsee minulle todella paljon, on hieno päästä koittamaan mahdollisuuksiaan. Etenkin nyt kun rahankeruu on vaikeaa, niin olisi lottovoitto pärjätä tässä kisassa, kertoo Joonas Lindroos.

- Lähden kilpailuun hyvillä mielin, sillä alkukarsinta on täällä Suomessa eli minulla on pieni kotikenttäetu. Lähden ihan tosissani yrittämään parastani ja uskon mahdollisuuksiini. Onneksi on kuitenkin vielä vähän aikaa treenata ennen ensimmäistä karsintaa, Lindroos jatkaa.

Itävallassa 26.-27.9. ajettavassa finaalissa ratkeaa lopulta, ketkä kaksi kuljettajaa saavat mahdollisuuden kilpailla vuonna 2010 rallin MM-sarjan kuudessa osakilpailussa Pirellin kustantamina.

Vuonna 2008 Euroopan Pirelli Star Driver -kilpailun voitti suomalainen Jarkko Nikara. Suomen Pirelli Star Driver -karsintakilpailun järjestää AKK Sports Oy.

Lisätietoja:
AKK-Motorsport, pääsihteeri Jani Backman, 0207 219 441, jani.backman@autourheilu.fi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa