Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos

22.02.2009 / Joonas Lindroos

Lauantaina Mikkelissä ajettu SM Vaakuna ralli toi Joonas Lindroosille ja hänen kartturilleen Jouni Lampiselle tutun tuloksen: SM2 luokan voiton. Samalla Joonasta vaivannut Mikkelin paha taika murtui.

Mikä se paha taika sitten on ollut? Aikaisemmin Mikkelissä Joonasta on vaivannut suurempi tai pienempi epäonni. Mukaan mahtuu hylkäys nuotituksessa ajetun ylinopeuden takia. Vuonna 2005 Joonas ajoi rajusti ulos toisella erikoiskokeella. Silloinen kartanlukija Mika Manninen loukkasi selkänsä ulosajossa. Seuraavana vuonna auto kaatui jo ensimmäisellä erikoiskokeella. Ensimmäinen mestaruus oli kuitenkin jo varmistunut tuossa vaiheessa. Viimevuonna erikoiskokeella 6 tuli rengasrikko. Lisäksi viimeinen pätkä ja siirtymä piti selviytyä vuotavalla jäähdyttimellä.

Nyt, armon vuonna 2009 Joonas ja Jouni ajoivat vankalla yhteistyöllä pohjat seitsemälle erikoiskokeelle - kisassa ei ollut enempää pätkiä tarjolla. Alkupätkillä uudet jarrupalat aiheuttivat jarrutuksissa epäbalanssia, kun etujarrut hillitsivät menoa takapäätä enemmän. Kisan kuluessa etu- ja takajarrutkin löysivät yhteistyön. Kisa meni kaikin puolin lähes täydellisesti. Ainut pienen pieni moka oli EK3:lla tapahtunut risteyksen pitkäksi meno ja siitä seurannut peruutusvaihteen tarve. Renkaat toimivat paremmin kuin ensimmäisessä rallissa ja pito oli myös parempi.

Joonas Lindroos johtaa kuljettajien SM1 sarjaa, hänellä on 39 pistettä. Karttureiden mestaruudessa Jouni Lampinen on ansainnut niin ikään 39 pistettä lukiessaan nuotteja Joonakselle. Toisena sarjassa on Anssi Tawast 30 pisteellä.

Joonaksen ollessa alle 25-vuotias hän sai voitollaan myös korkeimmat nuorten SM-sarjan pisteet. Mikkeli oli tämän sarjan ensimmäinen osakilpailu.

Seuraavaan rallin SM osakilpailuun ei olekaan kuin kaksi viikkoa aikaa, se ajetaan Joensuussa 7.3.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa