Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

04.06.2009 / Juha Salo

Rallin SM -sarja, osakilpailu 4/7
5.-6.6.2009 Valkeakoski

Kolmen kuukauden kevättauko on päättymässä ja Valkeakosken soratiet kutsuvat rallin SM -sarjan kuljettajat kesäkauteen. Vuoden 2008 suomenmestari Juha Salo lähtee tulevan viikonlopun Waltikka-ralliin nelivetoisten pistekolmosena. Kahden keskeytyksen jälkeen Salolla ja kartanlukijalla Mika Stenbergillä on Arctic Lapland Rallyn voitosta kerätyt 24 pistettä - talvikauden jälkeen hallitsevat mestarit erottaa 22 pistettä ykkösvaltikasta.

- Voitosta on lähdettävä ajamaan. Talvella kerätyt pisteet eivät oikein muita vaihtoehtoja anna, kartturi Stenberg ynnää.

- Katsotaan kisa kerrallaan ja koitetaan voittaa jokainen. 110 lasissa!, kuljettaja Salo sivaltaa.

Salon ja Stenbergin kesä käynnistyi toukokuun puolivälissä ajetussa Latvian rallissa. Kaksikko ajoi testikilpailussaan kolmanneksi - palkintosijan lisäksi "etelästä" oli tuliaisina kärryllinen kehitysideoita talven viimeisessä rallissa käyttöön otettuun Mitsubishin EVO X -autoon. Kilpailukyky on kohdallaan haastamaan sarjan kärkinimet.
- Tiedän, että olemme kehittyneet. Talvikelillä auto yllätti positiivisesti nopeutensa puolesta ja testit ovat osoittaneet, että kesäkelillä olemme saaneet jälleen muutaman sekunnin kymmenyksen pois kilometriajoista, Salo intoutuu paljastamaan.

Sorakauden startti tapahtuu tulevana perjantaina, kun Valkeakoskella ajetaan aikaa vastaan lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Lauantaina rallikaravaania odottaa kahdeksan erikoiskoetta.

- Varmasti hienoja ralliteitä, Stenberg ennakoi.

Salon Mitsubishin kylkeen liimataan lähtönumeroksi pistetilanteen mukaan numero 3.

- Se on lähtöpaikkana ihan loistava. Irtosoraiset paikat puhdistuvat. Nyt Jari (Ketomaa) saa lähteä ensimmäisenä, Salo sanoo tyytyväisenä.

Salo ja Stenberg ovat olleet Waltikka-rallin valtiaita kaudella 2002. Vuosina 2005 ja 2006 kisa päättyi karkkilalaisten osalta kakkossijaan. Kaksikko odottaa tulevasta kisasta voittoa.

- Toivotaan, että ei tule yllättäviä haavereita ja että olemme kärsineet omat vastoinkäymisemme jo tältä kaudelta. Kaasu pohjaan ja pidetään hauskaa.

Tiedotus:
Mari & Mervi Salonen
040 577 8748
tiedotus (at) saloracing.com
www.saloracing.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa