Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Hirvikangas

05.06.2009 / Mika Hirvikangas

Ralli SM-sarjan kesäkausi käynnistyy Valkeakoskella 5.-6. kesäkuuta.

Kankaanpään UA:n kaksikko Mika Hirvikangas ja Toni Karilahti ovat talvikauden jälkeen SM2-luokan pistetaulukossa neljännellä sijalla.

Kesäkauden kynnyksellä Honda Civicillä kilpaileva autokunta on asettanut kovat tavoitteet, kun tähtäimessä on sarjan mitalisijat ja kesän osakilpailuissa menestyminen.

- Talvikauden lopulla kärsimme mystisestä sähköviasta ja sen takia menetimme muutamia sijoja ja pisteitä. Nyt kalusto on täysin huollettu ja auton sähköt on uusittu kokonaan, Hirvikangas selvitti.

- Testeissä auto tuntui hyvältä, mutta enemmänkin testiä olisi voinut ajaa. Meillä oli yksi nolla-autokeikka suunnitteilla, mutta se peruuntui kisan järjestäjän toimesta.

- Nuottitreenejä ollaan tehty Tonin kanssa ahkerasti, että olisimme mahdollisimman hyvässä iskussa. Kärkisijoista lähdetään tosissaan tappelemaan.

Perjantaina liikkeelle

Ralli SM -sarjan kesäkausi alkaa muutaman vuoden tauon jälkeen taas Valkeakosken Waltikka-Rallilla. Edellisen kerran Valkeakosken ympäristössä SM-pisteistä kamppailtiin vuonna 2006.

Waltikka-Ralli starttaa uuden konseptin mukaisesti perjantai-illan supererikoiskokeella, joten yleisö pääsee seuraamaan kilpailua kahtena päivänä.

- Saa nähdä, millainen keli saadaan kisan ajaksi. Viime päivien sateinen keli voi liukastaa tiet aika mutaisiksi, joten toivotaan kuivaa keliä, Hirvikangas jutteli.

Perjantaina ensimmäinen autokunta starttaa reitille klo 19.01. Lauantaina yötauon jälkeen aamu alkaa klo 8.00 huollolla, josta lähdetään erittäin vaativille erikoiskokeille. Klo 16.40 aikoihin ensimmäinen kilpailija saapuu maaliin.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa