Facebook Twitter Email Pinterest

Vesa Hirvonen

07.06.2009 / Vesa Hirvonen

SM-sarjan kesäkauden avauskisa Valkeakoskella ei sujunut Joensuun Vesa Hirvosen osalta onnekkaissa merkeissä. Polvivamman jäljiltä Honda-kuljettaja joutui starttaamaan kilpailuun toipilaana.

- Itse kilvanajoa se puolikuntoinen koipi ei juuri häirinnyt, mutta sen seurauksena jouduin lähtemään kilpailuun tavallista heikommin valmistautuneena, Hirvonen myönsi.

Kaksivetoisten SM2-luokassa mitalia tavoittelevan Hirvosen ja kartanlukija Jussi Martiskinin matka päättyi EK6:lle värikkäiden vaiheiden jälkeen. Kaksikko oli luokassaan kuudentena ja mukana tiukassa taistelussa kolmossijasta.

- Heti ykköspätkällä huomasin jarrujen olevan liian takapainoiset. Niitä yritimme säätää paremmiksi kisan edetessä. Kolmospätkällä alkoivat monet varoitusvalot kojetaulussa vilkkumaan. Välillä ne sammuivat ja syttyivät, joten jatkoimme matkaa.

- Suurin murhe oli ohjaustehostimen temppuilu ja sen takia meinattiin pari kertaa poistua EK5:lla. Matka katkesi sitten seuraavalla pätkällä, kun ohjaustehostin nakkasi kiinni ja päädyimme 40 metrin luisumisen jälkeen ojaan.

- Onneksi vehkeet pysyivät pyörillään, mutta tukivarret olivat solmussa ja kisa jäi kesken. Se harmittaa eniten, että kunnon ennakkotesteissä olisi näitä vikoja pystynyt havaitsemaan, mutta nyt ajaminen ei ollut ennen kisaa jalkavamman takia mahdollista.

SM2-luokassa Joonas Lindroos jatkoi vahvaa menoaan ja kasvatti pistejohtonsa Anssi Tawastiin jo 14 pisteeseen. Lukuisten keskeytysten takia Hirvosen ero kolmantena olevaan Toni Tahvanaiseen on edelleen yhdeksän pistettä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa