Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hytönen

27.08.2009 / Kari Hytönen

Neljä pistettä Keravan Vartti SM-rallista riittää tavoitteen täyttymiseen

Ralli SM -sarjan ja sen yhteydessä ajettavan Suomi Cupin viimeistä edellinen ralli ajetaan Keravan ympäristössä tulevana elokuun viimeisenä lauantaina. Suzuki Swift Sport v1600 ralliautoilla Suomi Cup vitosluokan palkintosijoille kaikissa sarjan aikaisemmissa viidessä osakilpailuissa ajaneella ja kolme voittoa saalistaneella jyväskyläläisellä Kari Hytösellä on mahdollisuus varmistaa huikean pitkän autourheilu-uransa ensimmäinen jaossa oleva Cup-voitto.

Vajaa kuukausi sitten Suomen MM-rallissa menestyksekkäästi vuoden takaista luokkavoittoa puolustanut kokenut ralliässä on valmistautunut edessä olevan Vartti SM-rallin kahdeksan erikoiskokeen 80 erikoiskoekilometrin koitokseen rauhallisin mielin. Suomen MM-rallin paikoitellen erittäin huonokuntoisilla teillä kovia kokenut mutta kaikista ilman teknisiä ongelmia selvinnyt Suzuki Swift Sport ralliauto on huollettu ja kilpailustrategia sovitettu siten, että Cup-voitto sinetöityisi ennen syyskuun lopulla ajettavaa kauden viimeistä SM-rallia.

- Mikäli kaikki menee kuten täydellisessä maailmassa, tulisi meidän Cup-voiton sinetöimiseksi saavuttaa neljä pistettä enemmän kuin pahin kanssakilpailijamme Vesa Lehmussaari. Voitosta lähden ajamaan kuitenkin samalla tarkkaillen miten Vesku laskee menemään, Hytönen kertoo.

- Kolmipäiväisen Suomen MM-rallin ja noin 300 erikoiskoekilometrin jälkeen kahdeksan erikoiskokeen mittainen lyhyt SM-ralli tuntuu rallisprintiltä, jossa varsinkaan meidän v1600 luokassa virheisiin saatikka rengasrikkoihin ei ole varaa. Silti meitä miellyttää se, että yhtään erikoiskoetta ei ajeta kahteen kertaan, Hytönen jatkaa.

Riskit tiedossa

Vaikka Hytönen starttaa Keravan SM-ralliin tavoitteenaan varmistaa CUP-voitto, tietää hän myös kolikon toisen puolen.

- Toivotaan, että tämän vuoden teemana ollut menestyksekäs suoritustaso jatkuu myös tässä kilpailussa. Toisaalta yksi keskeytys ja sarjatilanne voi kääntyä täysin päälaelleen. Muistan, että moottoriurheilussa voi sattua mitä vain ja sen mukaisesti tullaan kilpailemaan, Hytönen tietää.

- Tuli Cup-voitto tai ei niin kilpailukauteni ei suinkaan pääty tähän ralliin. Tulen myöhemmin syksyllä ajamaan Saksan Lausitz rallissa kaasukäyttöisella turboahdetulla nelivetoisella Subaru Impreza WRX STi ralliautolla ja muutenkin vietän paljon aikaa tämän automerkin parissa siviilityön ollessa nykyään Tommi Mäkinen Racingilla. Usean menestyksekkään Suzuki -vuoden jälkeen tekisi mieli kokeilla ensi vuonna kokonaan uutta kilpakampetta. Suzuki Swift on ehdottomasti v1600 luokan voittaja-auto, mutta varsinkin mikäli Suomi Cup -voitto heltiää, vahvistuvat tallissamme puhaltavat uudet tuulet, Hytönen kertoo.

Keravan itäpuolen erikoiskokeilla ajettava Vartti SM-ralli käynnistyy lauantaina klo 10. Kari Hytönen kartanlukijansa Ismo Pietiläisen kanssa kilpailevat numerolla 61.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa