Nopeat tiet haastoivat kuljettajat Keravalla

29.08.2009 / Nopeat tiet haastoivat kuljettajat Keravalla

Ralli SM -sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu kaudella 2009 ajettiin lauantaina päätökseen Keravan seudulla. Suomen eteläisin osakilpailu, Vartti SM-ralli, haastoi kuljettajat uusitulla reitillä ja nopeilla teillä. Kahdeksan erikoiskokeen mittaisen osakilpailun voittajaksi ajoi nelivetoisten luokassa Juha Salo ja kaksivetoisten luokassa Ville Hautamäki.

Kuva: Marko Mäkinen

Juha Salo johti kisaa heti ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen ja vei nelivetoisten voiton reilun 10 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Jari Ketomaahan. Toisen sijansa myötä Ketomaa varmisti rallin suomenmestaruuden jo Keravalla. Nelivetoisten luokassa kolmanneksi kaasutti Jukka Ketomäki jääden voittajalle 31,8 sekuntia.

Kaksivetoisten luokan voittoon ajoi Ville Hautamäki, jolle Ralli SM -sarjan osakilpailun voitto oli ensimmäinen tällä kaudella. Nopeat tiet kasvattivat eroja kilpailijoiden välillä myös kaksivetoisten luokassa. Toiseksi tullut Kalle Pinomäki jäi Hautamäelle 16 sekuntia ja kolmanneksi ajanut Anssi Tawast 40,9 sekuntia. Kaksivetoisten SM-pistetilannetta johtava Joonas Lindroos jäi kilpailussa kymmenenneksi.

Ralli SM -sarjan kauden 2009 viimeinen osakilpailu, SM Finnsco-ralli, ajetaan 26.-27.9.2009 Hyvinkäällä, jossa kruunataan rallin uudet suomenmestarit.