Ville Hautamäki kurvasi Vartti SM-rallin voittoon

29.08.2009 / Ville Hautamäki kurvasi Vartti SM-rallin voittoon

Suomen eteläisin osakilpailu, Vartti SM-ralli, haastoi kuljettajat lauantaina uusitulla reitillä ja nopeilla teillä. Kauden toiseksi viimeisen osakilpailun voittoon ajoi kaksivetoisten luokassa Ville Hautamäki, jolle voitto oli ensimmäinen kuluvalla kaudella. Toisen sijan vei Kalle Pinomäki ja kolmannen Anssi Tawast.

Kuva: Marko Mäkinen

Nopeat tiet kasvattivat eroja kilpailijoiden välillä Keravan Vartti SM-rallissa. Toiseksi tullut Kalle Pinomäki jäi voittajaksi selviytyneelle Hautamäelle 16 sekuntia ja kolmanneksi ajanut Anssi Tawast 40,9 sekuntia. Honda Civic Type-R -autollaan kaahanneelle Hautamäelle nopeat tiet ovat kuitenkin hyvin mieluisia.

- Voitimme viime vuonna Keravalla, joten meillä ei voinut olla yhtään sen vähäisempiä tavoitteita tässä kilpailussa. Oli aika totista kilpa-ajoa koko päivän. Vasta viimeisellä pätkällä sai ottaa hieman rennommin, eikä sitä tarvinnut puristaa enää aivan täysillä, Ville Hautamäki toteaa.

- Koko talvikausi oli katastrofi meille ja keskeytimme jokaisen kisan. Nyt auto rupeaa vihdoin olemaan siinä tikissä, että sillä pystyy voittamaan. Nyt keskitymme kehittämään sitä valmiiksi ensi vuotta varten, Hautamäki kertoo.

Kaksivetoisten- ja Nuorten SM-taistoa reilusti johtavalla Lindroosilla oli mahdollisuus varmistaa suomenmestaruus Keravalla, mutta tavoite jäi haaveeksi. Jämsäläisen sijoittui lopulta kilpailun kymmenenneksi jääden Hautamäelle lähes kolme minuuttia.

Rallin suomenmestaruus ratkeaa kaksivetoisten luokassa kauden viimeisessä osakilpailussa Hyvinkäällä. Ralli SM -sarjan uudet suomenmestarit kruunataan 26.-27.9.2009 ajettavassa SM Finnsco-rallissa.