Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

02.09.2009 / Jari Ketomaa

Viime viikonloppuna rallin suomenmestaruuden voittanut Jari Ketomaa on onnistunut vakuuttamaan osaamisellaan tärkeitä tahoja, joten kotimaan rallien viime vuosien menestynein kuljettaja tähtää nyt urallaan seuraavalle askelmalle.

N-ryhmän tuotantoautolla mikkeliläinen rallikuljettaja on saavuttanut lukuisia voittoja Suomessa, jonka lisäksi saavutuksena on viime kaudelta PWRC-luokan MM-pronssimitali.

Ketomaa on ajanut vasta yhden kilpailun, Jyväskylän Neste Oil Rallin, WRC-autolla. Debyytti Subarun entisellä tehdasautolla toi miehelle seitsemännen sijan ja tukun varsin kovia erikoiskoeaikoja. Nämä herättivät kiinnostuksen miehen kykyihin.

- Subarun MM-rallitoimintaa pyörittäneen Prodriven ja Adapta World Rally Teamin puolelta oltiin yllättyneitä vauhdistani, mutta etenkin tekemästäni auton kehitystyöstä. Onnistuin säätämään haasteellisena pidetyn kilpurin voimansiirron ja jousituksen osalta kilpailukykyiseen iskuun, Ketomaa toteaa.

- Saavutin muutamia kovempia pätkäaikoja kuin Subarun tehdaskuskit olivat Jyväskylän MM-rallissa ajaneet kahtena edellisenä vuonna. Prodriven väki on vertaillut aikoja ja dataa, ja ne tiedot olivat positiivisia.

Testit edessä Norjassa

Prodrive ja Adapta World Rally Team ovat kutsuneet Jari Ketomaan ajamaan testiä heidän uudemmalla, S14-mallisella Subaru Imprezalla. WRC-auton testit ovat ohjelmassa viikolla 38.

- He haluavat nähdä eron minun ajamana siihen autoon, jolla ajoin kuukausi sitten Jyväskylässä. Uskon vakaasti, että tuoreempi malli on kilpailukykyisempi. Kaikki osapuolet haluavat selvittää, mihin vauhtiin voisimme uudella autolla päästä.

- Minulle on luvattu apua kaikin keinoin, että saisin ensi vuodeksi heidän toisen autonsa MM-sarjaan. On toki mahdollista, jos kaikki menee hyvin, että ajaisimme myös Walesissa tämän kauden päätöskisan, Ketomaa päätti.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa