Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

24.09.2009 / Jari Ketomaa

Ralli SM -sarjan kärkikuski Jari Ketomaa lähtee vailla paineita kauden päättävään Hyvinkään osakilpailuun. Mikkeliläinen on voittanut neljä kauden kuudesta SM-rallista, joten hän varmisti SM-kultamitalin jo edellisessä osakilpailussa neljä viikkoa sitten.

Ketomaa ja kartanlukija Miika Teiskonen ovat siis jo saavuttaneet kauden henkilökohtaiset mestaruudet, mutta Subaru Dealer Teamia edustava kaksikko tähtää vielä tiimien SM-titteliin.

- Lähdetään nauttimaan kauden päätöskisasta, joka tarjoaa kaksipäiväisenä kilpailuna hyvän haasteen kilpailijoille. Pääsemme taas pitkästä aikaa ajamaan kesärallissakin pimeällä kelillä, Ketomaa kertoi.

- Voittoa tietenkin taas tavoitellaan. Auto ja miehet ovat reilassa, joten luottavaisena jään odottamaan lauantaiaamun starttia.

Kausi jatkuu Kiinassa

Kansainvälisiin ralleihin jatkossa mielivä Jari Ketomaa sai syksyllä mielenkiintoisen tarjouksen Kiinasta, joten hänen kilpailukautensa jatkuu SM-sarjan päätöksen jälkeen vielä kahdella rallilla.

Subaruilla kilpaileva FCACA Rally Team kutsui Suomen mestarin mukaan Kiinan sarjan kahteen viimeiseen osakilpailuun, Longyou- ja Shaowu-ralleihin.

- Autona on tuttu, 2009-mallinen Subaru Impreza, ja tiimi on erittäin ammattitaitoinen. Saan autoon myös itselle tutut Exe-Tc:n iskarit, joten kaluston puolesta ei ole kysymysmerkkejä, Ketomaa toteaa.

- Tiimi haluaa saavuttaa aiempaa parempaa menestystä, jonka vuoksi he päättivät hakea uutta kuljettajaa loppukaudelle. Heillä on myös mielenkiintoiset visiot tulevaisuudesta, joka on tässä uudessa projektissa minua kovasti kiinnostava seikka.

- Minulle on tarjolla tärkeää kokemusta Kiinan kilpailuista. Tarkoitus olisi voittaa ralleja ja hankkia mahdollisimman paljon sarjapisteitä tiimille, Ketomaa päätti.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa