Facebook Twitter Email Pinterest

Mitsubishi Ralliartin tähtäimessä triplamestaruus

13.01.2010 / Mitsubishi Ralliartin tähtäimessä triplamestaruus

Mitsubishi Ralliart Finland starttaa rallin SM-sarjaan kuljettajien, kartanlukijoiden sekä tiimien mestaruudet mielessä. Joukkueen värejä kaudella 2010 edustavat tutut kuljettajat: rallin viisinkertainen Suomen mestari Juha Salo (33), kartanlukijanaan Mika Stenberg (36) sekä rallin kaksinkertainen Suomen mestari Kosti Katajamäki (32), kartanlukijanaan Lasse Hirvijärvi (51). Kaksikko kilpailee SM1-luokassa Mitsubishi Lancer Evolution 10 -kalustolla.

Rallin SM-sarjan seitsemän osakilpailun mittainen kausi käynnistyy tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemeltä. Vuoden tauon jälkeen pääväriltään valkoisesta takaisin punaiseksi muuttuneeseen Mitsubishiin istuva Juha Salo on voittanut Rovaniemellä kahtena edellisenä vuonna. Tänäkin vuonna karkkilalainen lähtee Rovaniemelle maksimipisteet ja uran kuudes SM-kulta mielessä.
- Viime kausi päättyi kahteen selvään yleiskilpailun voittoon. Tiesin, että uuden auton kehitystyö ottaa aina oman aikansa, mutta loppukaudesta saimme automme hyvään iskuun, joten pohja mestaruustaisteluun on kunnossa.

Salo sanoo, että SM1-luokan suurin muutos, turbomoottorin imuilman kuristimen koon kasvaminen yhdellä millillä, on vaikuttanut suoraan moottorin tehoon, vääntöön ja käyttökierrosalueeseen.
- Tehoa on 15 kW lisää ja vääntöäkin reilut 10 Nm. Ajan vielä yhden ison testin ennen kauden alkua, jotta lisätehot saadaan hyödynnettyä alustan ja voimansiirron ohjelmien kautta maksimaalisesti tiehen.
- Hyvältä näyttää. Tavoitteemme ei ole muussa kuin mestaruudessa, Salo summaa.

Kosti Katajamäki on voittanut urallaan rallin SM-kullan kahdesti, mutta SM1-luokasta mestaruus vielä puuttuu. Alkavaan kauteen Katajamäki starttaa samalla kalustolla kuin viime vuonna. Katajamäki sanoo, että viime kaudesta on otettu opiksi. Kauteen valmistautuminen Kostin osalta tapahtui jo Napapiirin tuntumassa Vanttauskoskella, jossa ohjelmassa oli kahden päivän testit.
- Testi oli oikein positiivinen kokemus. Ajoin yli 200 km ja tulos oli mainio: meillä on samalta testitieltä kolmen vuoden ajalta dataa ja ylsimme nyt reilusti kaikkien aikojen nopeimpaan aikaan. Hyvältä näyttää ja lataus kauteen on aikaisempaa kovempi.

Katajamäki näkee, että puuttuva mestaruus saavutetaan vanhan mestaruusreseptin avulla.
- Viime kaudella puristin ihan liikaa. Myös testaamattomuus näkyi: säädin autoa usein kilpailun aikana ja Vanttauskosken testeissä sekin selvisi, että menimme joka kerta kisan aikana säätöjä muuttaessa ns. "väärään suuntaan". Lähden kauteen vanhalla hyväksi koetulla taktiikalla: nautin ajamisesta, enkä ajattele liikoja, niin homma varmasti toimii, Katajamäki suunnittelee.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa