Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa ja Tommi Mäkinen Racing

15.01.2010 / Jani Salomaa ja Tommi Mäkinen Racing

Riihimäkeläinen ralliautoilija Jani Salomaa lähtee uuteen rallin SM-kauteen mielenkiintoisista asetelmista. Salomaan Futursoft Racing Team teki vuodenvaihteessa yhteistyösopimuksen Tommi Mäkinen Racingin kanssa SM-sarjan ajamisesta TMR:n Subaru Impreza WRX STI -autolla.

Näin kaksi edellistä kautta Mitsubishilla kilpaillut Salomaa palaa taas Subarun rattiin.
"Tiimi on varmasti Suomen huippua ja auto on hyvä. En ole vielä ajanut kuin yhden päivän testiä uudella Subarulla, mutta auto vaikuttaa lupaavalta. Luotan siihen, että kaikki toimii ja auto on varmasti nopea. TMR on SM1-luokan hallitseva Suomen mestari, joten asiat osataan siellä varmasti tehdä oikein", Salomaa arvioi.

"Hienointa uudessa yhteistyökuviossa on se, että nyt voin keskittyä pelkästään ajamiseen. Enää ei oman tiimin tarvitse paneutua auton ylläpitoon ja logistiikkaan, vaan kaikki aikaa vievät perusasiat hoituvat TMR:n ammattilaisten kautta", Salomaa jatkaa.

Kilpailu SM-sarjassa on jo pistesijoilla niin kovaa, että minkä tahansa tiimin on tehtävä jatkuvasti kehitystyötä menestyäkseen. Myös tämä oli yksi syy muuttaa konseptia aiemmasta.
"Viime kauden auto on taas yhden kehitysaskeleen perässä kärkikalustoa, joten uudistuksia oli joka tapauksessa tehtävä. Uusien autojen testaaminen ja kehittäminen on paitsi kallista, myös aikaa vievää puuhaa. Nyt siitä ei tarvitse murehtia, sillä TMR:llä on valtavat resurssit sekä osaaminen siihen työhön verrattuina yksityisteamin omiin mahdollisuuksiin. TMR:llä on käytettävissä maailmanluokan tietotaito, alkaen rallin nelinkertaisesta maailmanmestarista, Salomaa muistuttaa.

Tommi Mäkinen testaa autoja ja osallistuu niiden kehitystyöhön aktiivisesti.
"Suomen kärki on aika kova. Se on kovatasoinen sarja, ei siitä pääse mihinkään. Ihan joka maassa ei ole yhtä kovaa ja leveää kansallista huippua. Suomi on hyvä mittari kuskeille ja autoille", Mäkinen toteaa.

FuturSoft Racing Teamin uusi kilpailukalusto on nähtävänä 16.-17.1. Helsingin VM Motorsport Show´ssa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa