Facebook Twitter Email Pinterest

Jarkko Miettisen tavoitteena mestaruus

18.01.2010 / Jarkko Miettisen tavoitteena mestaruus

Helsinkiläinen ralliautoilija Jarkko Miettinen palaa ralliautoilun SM-sarjaan neljän maailmalla vietetyn kauden jälkeen. Käskettäväkseen Miettinen saa todellisen huippuauton, S2000-luokitellun Skoda Fabian.
"Kaudesta on tulossa todella haastava, sillä alla on täysin erilainen auto, millaisia olen aiemmin ajanut. Fabia vaatii uuden ajotyylin opettelemisen. Turboautoilla mennään väännön voimalla, kun tällä on pidettävä kierrokset tapissa. Edellinen talvirallini on vuodelta 2007, mutta kaikesta huolimatta starttaan kauteen erittäin luottavaisena: Fabiassa on mahtavasti potentiaalia, ja nyt minulla on ammattitaitoinen tiimi sekä taustajoukot takanani. "
"Yhteistyökumppanit ovat ottaneet projektin innokkaasti vastaan, ja etenkin Skodan maahantuojan panos on merkittävä. Myös auton ylläpidosta vastaava RDF Group Oy on jo tässä vaiheessa kautta osoittanut ammattitaitonsa," Miettinen kertoo.

Antoisa testijakso takana

Jarkko Miettinen on ajanut uudella Skoda Fabialla kolmen testipäivän aikana noin 200 kilometriä. Testijakso on sujunut suunnitelmien mukaan ilman ongelmia. Testeissä on voitu keskittyä ajamiseen, sillä auton säädöt olivat heti lähes kohdallaan. Esimerkiksi jousia tai kallistuksenvakaajia ei ole tarvinnut muuttaa.
"Auto on ehdottomasti paras, millä olen ikinä ajanut, mutta kilometrejä pitää vielä saada alle, jotta Fabiasta saa kaiken potentiaalin hyödynnettyä. Auto pysähtyy ja pysyy tiessä kiinni paremmin kuin N-ryhmäläinen. Haastavinta on oppia hieman toisenlainen ajotyyli ja muistaa se myös kilpailussa kun tunnelma ja ajotyyli ovat korkealla," Miettinen vertailee.

Kaksi edellistä vuotta mm. Romanian sarjaa ajaneen, ja yhden mestaruuden siellä voittaneen 31-vuotiaan helsinkiläisen tavoitteena on voittaa Suomen mestaruus.
"Kokonainen SM-sarja on minulle uusi kokemus pitkästä aikaa, sillä olen ajanut SM-sarjan kerran kokonaisuudessaan läpi vuonna 2002. Vajaan kahden viikon kuluttua sarjan avaavassa Arctic Rallyssa Rovaniemellä tähtään kolmen parhaan joukkoon, mutta siitä on kiristettävä vauhtia, että kauden lopussa voitaisiin juhlia mestaruutta. Tavoite on erittäin kova, sillä muutamat kilpakumppanit ajavat todella kovaa. Nyt palaset ovat kuitenkin kohdallaan," Miettinen painottaa.

Numerolla 16 kauden ajava Jarkko Miettinen kamppailee kartturinsa Mikko Lukan kanssa myös tiimien välisestä mestaruudesta, johon Skoda Fabia RS Rally Team on myös ilmoitettu.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa