Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salon kisapuhti kohdallaan

28.01.2010 / Juha Salon kisapuhti kohdallaan

Kaksinkertainen Arctic Lapland Rallyn voittaja Juha Salo on taas tulessa tunturiteillä, kun rallin SM-sarja käynnistyy perjantaina Rovaniemellä. Viime kauden SM-hopeaan päättänyt Mitsubishi-kuljettaja lähtee uuteen rallivuoteen jalometallia kirkastamaan.
"Tuttua kaavaa ei ole syytä lähteä muuttamaan. Kun vedät kytkimen ylös, siitä alkavat ratkaisupaikat. Tämä, kuten muutkin sarjan osakilpailut, on tempoltaan sellainen, ettei parane alkaa katsella muiden vauhtia. Lipun heilahdettua on annettava kaikkensa, toivottava, että auto pysyy tiellä ja että teknisesti kaikki sujuu", Salo latoo.

Salo ja kartanlukija Mika Stenberg etenevät reitillä heti Citroenin WRC-kaksikon perässä lähtöpaikalla 3. Karkkilalainen ei MM-miesten menoa mieti, vaikka Salo Kouvolassa pari vuotta sitten joillakin pätkillä lähelle Daniel Sordon aikoja ehtikin.
"Vain korkeimmat SM-pisteet kiinnostavat. Siinä sivussa olemme varmasti aika korkealla. Perjantain ja lauantain aikana sitten selviää, millaisia otteluita pätkäajoissa otellaan", Juha tuumaa.
"Lähtöpaikka ei ole meille ainakaan haitaksi. On hyvä, että siinä menee vallinrikkojaa ja tienputsaajaa edellä."

Salo voitti Mitsubishi Lancer Evo-kympillään kauden 2009 kaksi viimeistä kilpailua. Merkin tuoreimmalle kehitysversiolle haetaan ykkösluokan menestystä myös Rovaniemellä.
"Ennakkovalmistelut ovat sujuneet hyvin ja kalustoon on talven aikana tehty joka osa-alueella parannuksia. Paljon on pähkäilty voimansiirron ja lukko-ohjelmien kanssa. Lähden kympillä nyt sen ensimmäiseen Arctic Rallyyn, mutta vaikkei voittaminen ikinä ole helppoa, uskon testien perusteella, että kaikki on iskussa ja olemme nopeita, kun kisa alkaa."

Rovaniemellä jaetaan SM-pisteet molemmilta päiviltä erikseen. Sekä perjantaina että lauantaina ajetaan kuusi pikataivalta, joista kertyy yhteensä 213,99 ek-kilometriä.
"Näille teille on aina parempi lähteä voittajana kuin yliajettuna. Pätkät ovat vauhdikkaita, ja siellä on sellaisia kanttia vaativia osuuksia, joissa saa tehtyä eroja. Sopii minulle. Teistä on aika hyvä tuntemus ja nuotittaessa on löydetty paikat, joissa pystyy nipistämään sekunteja", Salo vakuuttaa.
"Nyt on ajateltava päivä kerrallaan. Tämä systeemi ei anna virheitä anteeksi, sillä isoja eroja ei juuri pysty ajamaan kiinni yhden päivän aikana. Tällä kertaa ei nähdä lähtöpaikkataktikointiakaan", kartturi Stenberg toteaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa