Facebook Twitter Email Pinterest

MM-sarjalaisilta viimeinen pätkä vielä ajamatta

29.01.2010 / MM-sarjalaisilta viimeinen pätkä vielä ajamatta

pieni-sm-sordo.jpg

Citroënin tiimi työskenteli lämpimän teltan sisällä Lapin parinkymmenen asteen pakkasessa. Kuva: Marko Mäkinen.

Arctic Lapland Rallyn ensimmäinen päivä on päätöksessä. Kuuden erikoiskokeen jälkeen espanjalainen Dani Sordo osoitti hallitsevansa myös näissä olosuhteissa ajettavan, talvisen kilpailun. Ennen viimeistä erikoiskoetta julkaistuista tuloksista puuttuvat neljännen pikataipaleen ajat täysin, sillä maastollisista syistä viestiliikenne takkuili sen verran, ettei kaikille saatu tuloksia. Kunhan ek-ajat saadaan lisättyä tuloslaskentajärjestelmään, nelonen pyritään palauttamaan. Näin oli syytä toimia, jotta kilpailu saattoi jatkua normaalisti, eikä tuloslaskenta ollut täysin pysähdyksissä.

Epävirallisissa tuloksissa Dani Sordo on ajanut viisi erikoiskoetta reilun minuutin verran kovempaa kuin virolainen huimapää, vasta parikymppinen Ott Tänak, joka aivan viimeisillä hetkillä sai komennuksen kuljettajaksi. Tiimin vakituinen kuljettaja Georg Gross joutui loukkaantumisen vuoksi jättämään rallin väliin.
Sordoa kuitenkin rasittaa aikarangaistus erikoiskokeelta 2, missä liian aikaisesta saapumisesta rapsahti minuutti lisää aikaa. Sordon kartanlukija Marc Marti oli kuitenkin toista mieltä, ja asiaa varmaankin vielä päivän päätteeksi tutkitaan tarkemmin.
"Muuten ralli on ollut oikein upea. Todella nopeita teitä", huokaili Marti Mäntyvaaran huoltoalueella ennen viimeistä erikoiskoetta.
"Onpa muuten vaikea nähdä, missä tie menee, kun kaikki on harmaata ja valkoista."

Muutoin hyväntuulinen Kimi Räikkönen ei kovin innostuneen oloisesti huoltoalueelle saapunut. Kakkosella sattuneen ulosajon vuoksi ei vauhti Räikköseltä kuitenkaan mihinkään kadonnut, mutta auto ei ollut täysin Kimin mieleinen.
"Täytyy yrittää tehdä jotain alustalle, ei ole meikäläiselle oikein mieluinen tuollaisena. Haluaisin, että alusta olisi hieman kovempi", paljasti Kimi Räikkönen, joka myös mainitsi teiden olleen tällä pimeällä ajetulla lenkillä melko nopeita.
"Lisävalojen kanssa oli vähän ongelmia, valot näyttivät mihin sattuivat. Ehkä se aamupäivän osuma hieman siirteli kiinnityksiä", kertasi Kimi.
"Muuten kaikki on ihan ok, ei tässä mitään. Huomenna on uusi päivä, katsotaan sitten miten menee", sanoi Kimi, jonka kokonaisaikaa rasittaa vielä vajaan 10 minuutin verran aikarangaistusta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa