Facebook Twitter Email Pinterest

Tuloksia tulvillaan on raikas talvisää

29.01.2010 / Tuloksia tulvillaan on raikas talvisää

Ralli SM.jpg

Ralli SM -sarjan avausosakilpailu Arctic Lapland Rallin ensimmäinen päivä on takana. Kuljettajat ovat päässeet nauttimaan raikkaasta pakkassäästä ja todella talvisista ralliolosuhteista. Kauden ensimmäiset SM-pisteet on jaettu perjantain tulosten perusteella, lauantaina ajetaan uusi, erillinen SM-osakilpailu. Ja kenestä sitten loppujen lopuksi leivotaankaan tämän vuoden Arcticin voittaja?

Arctic Lapland Rallista on tarjolla sarjan nettisivujen tulospalvelussa kolmenlaisia tuloksia, sillä päiväkohtaisten, sarjapisteisiin oikeuttavien tulosten lisäksi sivuilla seurataan myös perjantain ja lauantain yhteenlaskettuja kokonaistuloksia. Näiden perusteella määräytyy myös lauantai-iltana Lordi-aukiolla kruunattava Arctic Lapland Rallin voittaja.

Sekin on hyvä muistaa, että vasta lauantai-iltana järjestettävän loppukatsastuksen jälkeen saadaan lopulliset viralliset tulokset, myös perjantain osalta.

Kuka voittaa?

Monissa lähteissä on viime päivinä spekuloitu sillä, että Citroën Junior Teamin WRC-autot, ohjaimissaan Dani Sordo ja Kimi Räikkönen, taistelevat rallin yleiskilpailun voitosta. Tämä tieto on kuitenkin siinä mielessä harhaanjohtava, ettei kumpikaan heistä ole mukana tuossa taistossa.

Koska Arctic Lapland Ralli on osa Ralli SM -sarjaa, jossa WRC-autoilla ei saa kilpailla, on luontevaa, että kilpailun voittaja tulee SM-luokista. Lisäksi tiimin pyynnöstä annettiin lisämääräyksellä muitakin myönnytyksiä sarjasääntöihin.

Citroënin ollessa mukana vain testimielessä heille oli tärkeää päästä ajamaan samoilla renkailla, joita käytetään parin viikon kuluttua ajettavassa rallin MM-sarjan avauskilpailussa Ruotsissa. Tuolla Pirellin Sottozero Ice 205/65 R 15 -renkaalla ei voi ajaa SM-sarjassa, jossa käytetään saman renkaan kapeampaa versiota 145/85 R 16. Tästäkin syystä tiimi kilpailee tavallaan kilpailun ulkopuolella ajaen voitosta vain oman luokkansa sisällä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa