Facebook Twitter Email Pinterest

Futursoft Racing Team virheittä maaliin

30.01.2010 / Futursoft Racing Team virheittä maaliin

Rallin suomenmestaruussarjan avauskilpailu Rovaniemellä on ajettu. Futursoft Racing Teamin autokunta Jani Salomaa - Jarno Ottman selvitti Subaru Imprezallaan ensimmäisen päivän lähes virheittä. Takana on nyt 96 erikoiskoekilometriä.
"Oli hieno päivä, hienot tiet ja tosi hyvä fiilis ajaa. Auto toimii upeasti ja tiimi on todella ammattitaitoinen. Yhteistyö Tommi Mäkinen Racingin kanssa alkoi todella vakuuttavasti. Ei todellakaan tarvitse huolehtia muusta kuin ajamisesta", Salomaa kehuu.

"Uudessa autossa on vielä paljon opettelemista, paljon varmaan tänään jo opittiinkin. Autolla pystyisi ajamaan paljon kovempaakin, jos vain osaisi ja uskaltaisi. Minulla ei kuitenkaan vielä ole aivan sellaista luottoa, että voisin ihan joka paikkaan mennä kaasu pohjassa", Salomaa myöntää.
"Erityisesti nopeissa mutkissa, joita täällä on paljon, huomaan, että auto kääntyy tosi hyvin. Ehkä hiplaan vähän liikaa vielä jarrua niissä. Se on ikään kuin sellainen varmistus, jota ei tällä autolla tarvitsisi tehdä. Pikku hiljaa alan oppia siihen, että auto kääntyy mutkaan, kun vain kääntää reilusti ratista. Tällä Subarulla ei tarvitse tehdä mitään sen ihmeempiä liikkeitä tai sitoa sitä mutkiin jarrulla", Salomaa tietää.

Opettelun tiliin meni myös rallin kolmas erikoiskoe. Se oli kärkikuljettaja Daniel Sordoon mitatun eron suhteen päivän pohjanoteeraus.
"En osannut vielä lämmittää jarruja oikein ja ne olivat ihan hullun takapainoiset kolmosen alussa. Vaikka jarrut sittemmin toimivat ihan hyvin, meni luotto ja rytmi, ja koko erikoiskoe sitä myötä aivan penkin alle", Salomaa muistelee.

Kaksi rallipäivää on jaettu SM-sarjan kannalta erillisiksi osakilpailuiksi. Perjantaina Futursoftin tiimi sijoittui nelivetoautojen luokassa sijalle 13. Edessä oli kaksi SM-sarjan ulkopuolista kilpailijaa, joten pisteistä ajavien autokuntien joukossa Salomaa ja Ottman olivat sijalla 11.
"Jotenkin se sijoitus tuntuu aina vain vainoavan. Viime vuonnakin oltiin monta kertaa juuri ensimmäinen, joka ei saanut pisteitä. Se kieltämättä harmittaa. Hyvää on se, että vielä viimeisellä erikoiskokeella pystyin puristamaan sen verran, ettei Mika Hirvikangas tullut ohi. Päätöspätkälle lähdettäessä eroa oli vain sekunti. Huomenna ollaan yhtä päivää ja lähes sataa erikoiskoekilometriä viisaampia. Nyt pitää vain rohkeasti nostaa riskikynnystä. Jos auto on mennäkseen puskaan, se menee puskaan", Salomaa pohtii.

Futursoft Racing Teamin Subaru ampaisee yli 400 kilometrin mittaiselle taipaleelle 15. autokuntana. Erikoiskokeita toisena kilpailupäivänä ajetaan kaikkiaan runsaan 118 kilometrin verran.
"Heti aamusta on kaksi 30-kilometristä erikoiskoetta. Kärkeen ajetaan legendaarinen Siikakämä, joka näyttää suunnan koko päivälle. Otetaan heti aamusta kunnon rytmi päälle, ja lähdetään jahtaamaan pisteitä", Salomaa päättää.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa