Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäelle paineita takaatulijoilta

30.01.2010 / Kalle Pinomäelle paineita takaatulijoilta

pieni-sm-tahvanainen.jpg

Toni Tahvainen yrittää ajaa kiinni Ville Hautamäen ja Kalle Pinomäen etumatkaa. Kuva: Marko Mäkinen.

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu SM2-luokassa näytti ensin jälleen kulkevan Kalle Pinomäen johdossa, mutta eilen kakkoserikoiskokeelle iskariongelman vuoksi keskeyttänyt Ville Hautamäki lähti tähän päivään voitto mielessä.

Turkulainen Kalle Pinomäki otti komennon aamun ensimmäisellä, eroa kakkoseksi ajaneeseen Vesa Hirvoseen jäi 15,7 sekuntia. Esapekka Lappi oli hienosti kolmas, vain 0,3 sekuntia Hirvosesta. Ville Hautamäki taisi vielä olla unihiekat silmissä, sillä sijoitus Siikakämän pikataipaleella oli vasta kahdeksas, peräti 29,2 sekuntia Pinomäen takana. Väliin mahtuivat Jussi Vainionpää, Toni Tahvanainen, Jussi Teppo ja Jussi Kumpumäkikin.

Seuraavalla Jyrhämäjärven erikoiskokeella Hautamäki oli pyyhkinyt silmänsä kunnolla, tulostaululle kirjattiin pohja-aika. Jukka Korhosella tämä erikoiskoe onnistui loistavasti, eroa Hautamäkeen jäi 11,2 sekuntia. Toni Tahvanainen oli pätkällä kolmanneksi nopein ennen Kalle Pinomäkeä. Vesa Hirvonen ei täällä onnistunut, sijoitus oli pettymykseksi vasta kuudes. Hautamäkeen jäi eroa 39,5 sekuntia.

Kalle Pinomäki piti tässä vaiheessa vielä johtoasemaa rallissa, Hautamäki oli jo 4,4 sekunnin päässä. Toni Tahvanainen oli kolmas 20,2 sekuntia Kalle Pinomäen perässä.
Pohjat Mäntyvaaran lyhyelle rykäisylle, päivän kolmannelle erikoiskokeelle ennen huoltotaukoa ajoi Jussi Kumpumäki, jolle Ville Hautamäki hävisi 2,2 sekuntia. Vesa Hirvonen oli pätkällä kolmanneksi nopein SM2-luokkalainen.

Kun päivän kolmas erikoiskoe oli ajettu, oli Ville Hautamäki ottanut johdon nipin napin. Pinomäki jäi tässä vaiheessa 0,7 sekunnin erolla kakkoseksi. Toni Tahvanainen oli hienosti kolmas, ero kärkeen 20,9 sekuntia.

Huoltotauon AT-jonossa Kalle Pinomäki näytti himpun verran pettyneeltä.
"En onnistunut saamaan kunnon rytmiä Jyrhämäjärven pätkälle. Kun alku lähti huonosti menemään, ei lopustakaan tullut mitään. Jotenkin tuntui, että tie oli ihan hirveän liukas", tilitti Pinomäki.
"Nyt olisi vain yritettävä saada johtopaikka takaisin, toivottavasti onnistun."

Ville Hautamäki oli tyytyväinen johtoasemassa.
"Tosi hyvin on nyt tullut, ei valittamista. Siikakämä meni vähän kehnommin, sillä sitähän en eilen päässyt ajamaan. Totuttelussa meni liian kauan, tuli ihan liian varovasti", kertasi vanha konkari Hautamäki.
"Juu, tässä konkari vähän katseli nuorten menoa, ja epäilin, että Esapekka Lappi saattaa jatkossa olla vaikeuksissa, kun Siikakämässä tuli niin huima aika", tuumasi Hautamäki isällisesti.
"Kolme pätkää vielä jäljellä, Pinomäki on tarkoitus pitää takana loppuun asti", lupasi Hautamäki.

Toni Tahvanaisen aamupäivä ei sitten lähtenytkään niin hyvin käyntiin kuin oli tarkoitus.
"Varovasti sitten kuitenkin tultiin, pitkällä pätkällä se kostautuu kellossa heti", tunnusti Tahvanainen.
"Auto on pelannut hyvin, kaikki on miehestä ollut kiinni, nyt täytyy vähän ryhdistäytyä."

Vesa Hirvonen on ajanut useita hyviä pätkäaikoja, mutta sijoitus kolmen pätkän jälkeen oli neljäs.
"Takapää pitää loistavasti tässä autossa, mutta keula seilaa edes takaisin missä sattuu. Vaihdettiin jo paremmat takarenkaat eteenkin toivossa, että se auttaisi, mutta ei tästä hyvää saatu vielä sillä laillakaan, parempi kuitenkin", Hirvonen tuskaili.
"Kun ei luota autoon tarpeeksi, ei kellokaan oikein tykkää. Katsotaan nyt, saadaanko tästä enää mitään kunnon tulosta. Yritän kuitenkin täysillä", lupasi Hirvonen.

Esapekka Lapin hyvin alkanut kisa tyrehtyi hetkeksi SM-luokan yhdeksänteen sijaan.
"Ei mene nyt ollenkaan hyvin. Jyrhämäjärven pätkällä oltiin noin kolme kilometriä maalia ennen hangessa melkein pari minuuttia", kertasi Lappi.
"Ihan oma ajovirhe. Tilannenopeus oli aivan liian suuri, ja siitä se sitten lähti", murehti nuorukainen.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa