Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Kumpumäki onnistui Ford Fiestalla

31.01.2010 / Jussi Kumpumäki onnistui Ford Fiestalla

Rallin SM-kauden kaksiosainen avauskilpailu sujui Jussi Kumpumäeltä jopa yli odotusten, kun 20-vuotias uusikaupunkilainen sijoittui neljänneksi Arctic Lapland Rallin SM2-luokan kokonaiskilpailussa.

Kilpailun SM-pisteet jaettiin erikseen sekä perjantailta että lauantailta. Kumpumäki ja kartanlukija Jani Laaksonen pääsivät pokkaamaan SM-sijoitukset 5ja 6.

Ford Fiesta R2 -ralliautolla kilpaileva Kumpumäki oli varsin tyytyväinen autonsa kilpailukykyyn sekä kilpailun tuloksiin.
"Tosi positiivinen fiilis jäi kilpailusta, kun pystyin ajamaan myös ensimmäisen SM-tason pohja-ajan tällä uudella automallilla. Nostin vauhtia tavoitteen mukaisesti, joten toisena päivänä yrityskin oli jo kovalla tasolla. Pari kunnon tilannettakin sattui, mutta lumipenkka piti kilpurin tiellä", Kumpumäki huokaili.

Kaksivetoisten autojen SM2-luokan molemmat osakilpailut voitti Kalle Pinomäki, joka johtaa SM-sarjaa. Kumpumäki on sarjassa viidentenä.

Ford Fiesta -tiimin toista autoa Rovaniemellä ohjasti autourheilun ammattilainen Mika Salo, joka ajoi nautiskellen molempina päivinä sijalle 10.
"Salon vinkistä oli minulle hyötyä kisan puolivälissä, kun hän testasi takapäässä jäykempiä iskarisäätöjä. Kun ne osoittautuivat toimiviksi, päätin itsekin kokeilla niitä uusia säätöjä. Se oli yksi avain kohentuneelle vauhdilleni", Kumpumäki kiitteli.
"Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, joten odotan jo kovasti kolmen viikon kuluttua ajettavaa Mikkelin osakilpailua."


--

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa