Facebook Twitter Email Pinterest

Jarkko Miettinen Arctic Lapland Rallyn kolmas

01.02.2010 / Jarkko Miettinen Arctic Lapland Rallyn kolmas

Ralliautoilun SM-sarjan avaus, Arctic Lapland Rally päättyi Jarkko Miettisen ja hänen kartanlukijansa Mikko Lukan osalta erittäin hyvään tulokseen. Miettinen sijoittui kilpailun kolmanneksi Dani Sordon ja Kosti Katajamäen jälkeen.

Rovaniemellä jaettiin SM-pisteitä molempien kilpailupäivien tuloksien mukaan, ja kun Miettinen sijoittui lauantaina SM-luokan kolmanneksi, on helsinkiläinen nyt sarjataulukossa toisena neljä pistettä sarjaa johtavaa Kosti Katajamäkeä perässä. Tiimien välisessä kilpailussa Miettisen edustama Skoda Fabia RS Rally Team on kolmantena.

"Saavutimme kilpailusta odotuksia paremman tuloksen, kolmas sija Rovaniemeltä on erittäin hyvä sijoitus. Molemmat kilpailupäivät sujuivat ongelmattomasti, eikä autoon tarvinnut tehdä mitään. Oma ajoni parani loppua kohden huomattavasti ja opin koko ajan, miten S2000-autolla pitää ajaa. Vielä viimeisellä Ristilammen erikoiskokeella painoin täysillä, ja pari kertaa ulosajo oli todella lähellä, mutta onneksi Skodalla on helppo paikata täpärät tilanteet", Jarkko kertaa.

Miettisen mukaan nyt saavutettu tulos on maksimi, mihin hän tällä kokemuksella näissä olosuhteissa pystyy. Tärkeintä oli saavuttaa maali ja kohtuullinen pistepotti kuin yrittää väkisin kärkeen.
"Onneksi emme hölmöilleet kilpailun alussa ja väkisin yrittäneet rimpuilla kärjen vauhdissa, kun siihen ei ollut eväitä. Tulevissa osakilpailuissa reitit eivät todennäköisesti ole aivan näin suoraviivaisia, joten senkin puolesta pystymme paremmin kamppailemaan aivan kärkisijoista. Pystyimme kuitenkin ajamaan kilpailussa kaksi pohja-aikaa hiukan hitaammilla pätkillä. Kaikkiaan nyt on todella hieno fiilis. En olisi eilen uskonut olevani maalissa podiumilla", Jarkko sanoo.

Miettisen ja Lukan kilpailukausi jatkuu helmikuun puolivälissä Mikkelissä, jolloin on vuorossa SM-sarjan kolmas osakilpailu Mikkelissä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa