Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki otti SM-sarjan johtopaikan

01.02.2010 / Kosti Katajamäki otti SM-sarjan johtopaikan

Kosti Katajamäki hallitsi mestarillisesti jäiset ja lumiset erikoiskokeet rallin SM-sarjan avauksessa Rovaniemellä. Katajamäki ajoi Mitsubishillään lauantaina päättyneen Arctic Lapland Rallyn voittoon. Ykkössija oli Alajärven miehelle jo kolmas Napapiirillä.
"No niin, tämä näyttäisi olevan aika hyvä kilpailu minulle. En oikein osaa sanoa, miksi täällä aina kulkee. WRC-miehet ehtivät tällä kertaa vähän edelle, mutta se taas toinen juttu se", Katajamäki hymyili.

Citroënin WRC-autolla Lapissa ajanut Dani Sordo oli toki kilpailun nopein, mutta hän ei voinut ajaa yleiskilpailun voitosta. N-ryhmän autolla liikkunut Katajamäki kruunattiin näin 2-päiväisen kisan ykköseksi.
"Ennen kisaa tehtiin tosi paljon töitä, ja nyt se tulos sitten näkyy. Vähän oli perjantaina pientä sanomista autossa, mutta lauantaina homma sujui ihan ok. Takaa tulleet kaverit vähän kyselivät, että kukas siellä oli oikein huimistellut, kun penkoissa oli kuulemma aika paljon leveiden ajolinjojen merkkejä. Minulla oli kieltämättä aika hyvää yritys", Katajamäki tuumi.

Arctic Lapland Rallyn SM-pisteet jaettiin päiväkohtaisten tulosten perusteella. Perjantaina Katajamäki oli kartanlukijansa Lasse Hirvijärven kanssa SM-osakilpailun kolmas ja lauantaina toinen. Kokonaiskilpailussa kaksikon voittomarginaali Jarkko Miettiseen oli 1.08 minuuttia.
"Ihan hyvä alku kaudelle, kun kuitenkin molempien osakilpailujen jälkeen johtaa. Tästä on oikein hyvä jatkaa eteenpäin mestaruuden tavoittelua", Katajamäki mietti.

SM-kausi jatkuu kolmen viikon kuluttua Mikkelissä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa