Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salolla ongelmia ja onnistumisia

01.02.2010 / Juha Salolla ongelmia ja onnistumisia

Rovaniemellä kaasuteltu SM-sarjan toinen osakilpailu ja samalla Arctic Lapland Rallyn toinen ajopäivä näytti Tunturin luonteen. Juha Salon perjantainen voittovauhti vaihtui ongelmiin, joiden vuoksi kaksinkertainen Tunturirallin ykkönen joutui luopumaan valtikastaan. Salo sijoittui lauantain kilpailussa yhdeksänneksi ja kilpailun yhteistuloksissa kolmanneksi.

Lauantai alkoi Ralli SM -sarjan ensimmäisen osakisan voittaneen Mitsubishi-kuljettaja Juha Salon osalta ongelmallisesti. Toisen osakisan aloittaneen, lähes 28-kilometrisen Siikakämän loppupuolella Salon ajokki muuttui tehottomaksi.
"Pari kilsaa ennen maalia turbon paineet loppuivat kokonaan ja kulku hiipui siihen", 7,9 sekuntia SM1-luokan pohja-ajasta hävinnyt karkkilainen kertasi.

Salo ja kartanlukija Mika Stenberg joutuivat kamppailemaan ongelman kanssa myös kaksi seuraavaa erikoiskoetta ennen pääsyä huoltoon. Kolmen erikoiskokeen jälkeen Salo oli kärsinyt turbo-ongelmastaan jo lähes puolentoista minuutin ja yhdentoista sijan verran.
"Hukkaportin akselin sokka oli irronnut ja se korjattiin huollossa. Keskeyttäminen kävi pätkillä mielessä, mutta onneksi jatkoimme."

Salo lähti päivän toiselle osuudelle ottamaan kiinni menetettyä aikaa. Mitsubishi-kuski löi tauluun luokkansa kärkiajat neljännelle sekä viidennelle pätkälle ja nosti itsensä jo neljänneksi, mutta viimeinen erikoiskoe toi Salon eteen uuden murheen.
"Yritys oli kova viimeisellä lenkillä ja se kostautui Ristilammen pätkällä. Ajoin vähän leveäksi ja takarengas tippui vanteelta. On aiemmin tullut kovempaakin penkkoihin nojailtua ilman vahinkoja. Tilanteessa olisi voinut olla hitusen tuuria. Nyt ajoimme 20 kilometriä kolmella renkaalla. Se oli siinä."

Vaiheikkaan päivän lopputulos Salon ja Stenbergin osalta oli kauden toisen SM-osakilpailun yhdeksäs sija. Voittoon ajoi Kristian Sohlberg. Toiseksi ja kolmanneksi tulivat Kosti Katajamäki ja Jarkko Miettinen.

Salon ongelmat vaikuttivat myös Arctic Lapland Rallyn kokonaiskilpailutulokseen, jossa karkkilalainen taipui kolmanneksi.
"Kaiken tämän hässäkän valossa päivän suoritus tyydyttää kyllä. Tästä on hyvä startata eteenpäin ja jatkaa tätä työtä, mitä olemme tehneet."

Seuraava osakilpailu ajetaan helmikuun 20. päivä Mikkelissä, jonne Salo lähtee pistekakkosena.
"Laitetaan auto iskuun ja täräytetään Mikkelissä menemään. Siellä ei tarvitse avata latua, vaan voi katsella Kostin linjoja. Auto ja mies ovat iskussa. Kaikki muutokset, mitä olemme säädöissä ja muissa tehneet, ovat menneet hyvään suuntaan."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa