Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg voitti sarjan toisen osakisan

01.02.2010 / Kristian Sohlberg voitti sarjan toisen osakisan

Tommi Mäkinen Racingin Subaru Impreza WRX STi Spec-C 2010 -ralliautolla rallin SM-sarjassa ajava espoolainen Kristian Sohlberg saavutti huipputärkeän, pitkän ralliuransa ensimmäisen SM-osakisavoiton.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemen Napapiirillä ajetussa kaksipäiväisen Arctic Lapland Rallin avauspäivänä rengasrikon kärsinyt Sohlberg kartturinsa Peter Flythströmin kanssa näyttivät toisena kilpailupäivänä parasta osaamistaan ollen SM1-luokan nopein kilpailijapari. Voiton myötä Sohlberg pitää hallussaan SM-sarjan neljättä sijaa, kun kaksi seitsemästä sarjan osakilpailusta on ajettu.

Epäonnisesta avauspäivästä huolimatta ei Sohlberg peitellyt onnellisuuttaan ajettuaan täydellisen toisen kilpailupäivän.
"Perjantain Eniselän erikoiskokeella osuimme samaan kiveen, johon useat kanssakilpailijat myös teloivat kilpureitaan. Osuma rikkoi automme kartturin puoleisen renkaan ja sitä vaihtaessa kului niin paljon aikaa, että ensimmäinen kilpailupäivä meni piloille. Ilman rengasrikkoa olisimme taistelleet palkintokorokesijasta", Sohlberg kertoo.

"Yötauon aikana nollasimme tilanteen ja ongelmista sisuuntuneena toinen kilpailupäivä meni täysin nappiin. Aikaisemmin iltahuollossa sekä Siikakämän erikoiskokeen jälkeen hienosäädimme autoa ja saimme sen toimimaan siten, että sen jälkeen minulla oli täysi luotto sen tekemisiin. Oli todella nautinnollista kaasu pohjassa riskirajat rikkoen laskea erikoiskokeet lävitse", Sohlberg jatkaa.

Vuodesta 1997 ralliautoilun kansallisia ja kansainvälisiä pikataipaleita tahkonnut Sohlberg arvosti voittonsa yhdeksi makeimmista hetkistä pitkän autourheilu-uransa aikana. Samalla monen vuoden epäonni ja taaperrus kakkoskuuman roolissa on ohi.
"Ensimmäinen maistuu uskomattoman hyvälle. Samalla Marsin kokoinen kivi putosi harteilta ja sen myötä uskonkin, että helmikuussa Mikkelissä ajettavassa kolmannessa osakilpailussa olemme vahvoilla. Taskussa on lukuisia kakkos- ja kolmossijoja. Nyt kun ensimmäinen ykkössija tuli, en pane pahaksi, jos niitä tulisi enemmänkin tänä vuonna", Sohlberg kertoo.

"Kiitos menestyksestä kuuluu kartanlukijani lisäksi Tommi Mäkinen Racingille sekä yhteistyökumppaneilleni, jotka ovat uskoneet minuun. Nyt jatketaan auton kehitystyötä ja jäädään erittäin toiveikkaana odottamaan Mikkelin SM-rallia", Sohlberg jatkaa.

Rallin SM-sarjan tilanne 2/7 osakilpailun jälkeen:
1. Kosti Katajamäki, 22 pistettä
2. Jarkko Miettinen, 18 pistettä
3. Juha Salo, 17 pistettä
4. Kristian Sohlberg, 15 pistettä
5. Jukka Ketomäki, 12 pistettä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa