Facebook Twitter Email Pinterest

Esapekka Lapilla onnistunut avaus

01.02.2010 / Esapekka Lapilla onnistunut avaus

Pieksämäen UA:ta edustava rallikuljettaja Esapekka Lappi aloitti SM2-luokan suomenmestaruussarjan vahvasti ja on sarjapisteissä hienosti kolmantena Rovaniemen kisojen jälkeen.

Perinteisessä Tunturirallissa ajettiin perjantaina ja lauantaina omat kuuden erikoiskokeen erilliset kisat, joista molemmista jaettiin SM-pisteet. Jaossa oli siis tupla-SM-pisteet. Tämä asia ehkä jäi muuten paljon huomiota saaneesta rallista usealle kisaa seuranneelle katsojalle epäselväksi.

Honda Civicillä kaksivetoluokassa ajanut 19-vuotias Esapekka ajoi perjantain kisassa hienosti kolmanneksi ja lauantaina seitsemänneksi parin hangessa käynnin jälkeen.
"Taktiikkana oli lähteä varovasti liikkeelle ja lisätä pikkuhiljaa vauhtia. Perjantaina tämä taktiikka toi kolmannen sijan. Tosin kyllä yritystä oli jo toiselta pätkältä alkaen, pari kertaa käytiin tosi lähellä ulosajoa, mutta selvittiin ", sanoo Esapekka Lappi.

"Lauantain kisaan lähdettiin vähän rohkeammalla taktiikalla haastamaan kärkeä. Vauhdin puolesta päivä olikin parempi ja pystyin vastaamaan kärjen vauhtiin, mutta kahden pienen ulosajon seurauksena tipuin kauemmaksi. Toisessa ulosajossa meni lähemmäs pari minuuttia, kun saatiin auto pois penkasta. Olemme kuitenkin tyytyväisiä lauantain vauhtiin. Selvisimme myös ilman teknisiä ongelmia kisan läpi ", jatkaa Esapekka.

Esapekka Lappi ajaa ensimmäistä kokonaista SM-sarjaa ja nyt ajettu Tunturiralli oli hänen ensimmäinen kisansa Rovaniemellä. Lopputulosta ja kolmatta sijaa SM-sarjassa voi pitää hienona saavutuksena lajiliitto AKK:n Driver Academy -huippuvalmennusryhmään kuuluvalta kuljettajalupaukselta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa