Facebook Twitter Email Pinterest

Vesa Hirvosella vauhti kohdallaan

01.02.2010 / Vesa Hirvosella vauhti kohdallaan

Rallin SM-sarjan mitalijahti käynnistyi joensuulaiselta Vesa Hirvoselta kaksiosaisissa merkeissä. Honda Civic -kuljettaja aloitti SM2-luokan kärkisijoilla, mutta menetti sähkövian vuoksi hallussa olleen kolmossijan Arctic Lapland Rallin viidennellä erikoiskokeella. Aikahukan vuoksi Hirvosen sijoitus putosi perjantain SM-osakilpailussa kahdeksanneksi.

Lauantaina ajettu kauden toinen osakilpailu näytti 24-vuotiaaan Hirvosen vauhdin riittävän myös pohja-aikaan. Toinen päivä toi Hirvoselle ja kartanlukija Jani Salolle tyydyttävän neljännen sijan.
"Ensimmäisen kisapäivän tekniset ongelmat tietenkin harmittavat, mutta vastaavasti vauhtimme oli rallin aikana kärjen tasolla erittäin vähäisistä testeistä huolimatta", Hirvonen kertoili.

"Lauantainakin autossa oli pyöränkulmat sekaisin ja vielä viimeisellä erikoiskokeella kuluneiden renkaiden pito heikkeni, joka maksoi meille yhden sijoituksen."

"Rallista jäi kuitenkin positiivinen maku. Tuli todistettua myös itselle, että vauhti kyllä riittää, kunhan kaikki toimii. Tästä on odotettavissa tasainen kausi, kun useampikin kuski pystyy ajamaan kärkisijoille", Hirvonen päätti.

SM2-luokan molemmat osakilpailut voitti Renault-kuski Kalle Pinomäki, joka johtaa SM-sarjaa. Hirvonen on sarjassa jaetulla viidennellä sijalla.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa