Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Vainionpäällä tekniikkamurheita

02.02.2010 / Jussi Vainionpäällä tekniikkamurheita

Oulunsalolaisen Jussi Vainionpään ja kajaanilaisen kartanlukija Mika Juntusen yhteistyö alkaa tuottaa tulosta. Kuljettajat ovat tehneet yhteistyötä sitä saakka, kun Jussi pääsi osallistumaan ennakkotutustuttavaan ralliin vuonna 2008.

Arctic Lapland Rallyn perjantain ensimmäisellä EK:lla pari sijoittui SM2-luokassa toiseksi jääden 11,27 km:n matkalla ainoastaan 3,1 sekuntia kärjestä. Tämä lisäsi "uskoa" lähteä tavoittelemaan hyvää sijoitusta myös seuraaville erikoiskokeille.

Kakkos-EK:lla oli erääseen mutkaan valittu hieman liian nopea nuotti ja kun vauhtia oli liikaa, "penkka kutsui". Parkkeeraus "pusikkoon" ei koko kisaa ajatellen ollut katastrofaalista, mutta samalla tekniikkaongelma puuttui peliin. Auto ei käynnistynyt ja se jouduttiin työntämään sivupistoon. Ihmettelyn jälkeen auto saatiin työntämällä käyntiin, pojat ajoivat pätkän läpi ja siirtymän huoltoon.

Huollossa selvisi, että vauhtipyörä on hajonnut ja perjantailta "pyyhe oli heitettävä kehään".

Huolto teki loistavaa työtä illan aikana, vauhtipyörä korjattiin ja lyhyiden yöunien jälkeen kilpailijapari oli lauantaiaamuna valmiina starttaamaan jälleen kilpailuun.

Sijoitus edelleen pitkillä erikoiskokeilla lähellä kärkeä, Jussi oli EK:lla 10 toinen jääden pätkän ykköselle, Kalle Pinomäelle vain 0,25 sek/km. Tämän jälkeen tekniikkaongelma puuttui jälleen "peliin". Siirtymällä vaihdelaatikosta tuli öljyä ulos ja kilpailu oli keskeytettävä EK:n 11 lähtöalueelle.

Vaikkei kilpailusta herunut ainoatakaan sarjapistettä, nopeus erikoiskokeilla oli hyvää, mikä antaa kuljettajille uskoa seuraaviin osakilpailuihin.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa