Facebook Twitter Email Pinterest

Ralliradio taajuudelta 105,3 MHz tai internetistä

09.02.2010 / Ralliradio taajuudelta 105,3 MHz tai internetistä

Ralli SM.jpg

Mikkelin SM Vaakuna-Rallin jo perinteeksi tullut ralliradio uudistuu uuden vuosikymmenen kunniaksi. Rallistudion isäntänä on autourheilun ystäville tuttu toimittaja Tomi Tuominen. Erikoiskokeilta tilanteita raportoivat viimevuotiseen tapaan toimittajat Jussi Nurmela ja Kristiina Makkonen. Perjantai-illan lehdistötilaisuudessa on äänessä Timo Heinonen.

Tuoreelle studioisännälle Tomi Tuomiselle ralliradiokomennus on ensimmäinen laatuaan.
"Studiovieraana olen kyllä ollut useammankin kerran, joten tiedän siinä mielessä hyvin, mistä on kyse."

Formuloita ja rallia sujuvasti televisiossa selostanut Tuominen on tyytyväinen, että Mikkelissä rallin ystäviä palvellaan ralliradiolla.
"Kaikkien SM-rallien järjestäjien pitäisi ottaa tästä oppia. Ralliradio on vielä nykyisinkin paras tapa tarjota ajantasaista tietoa koko kisan ajan."

Kisapäivään Tuominen lähtee rennoin ottein. Ralli ja sen tapahtumat itsessään vievät lähetystä luonnostaan eteenpäin. Tuttuun tapaan rallistudiossa vierailee päivän aikana useita vieraita rallin kaikilta osa-alueilta ja mikäli esimerkiksi kilpailun aikataulut muuttuvat, tiedotetaan niistä heti radiossa.
"Pohjatöitä tuskin tulee tehtyä hirveästi, sillä kuskit ja rallit ovat tuttuja. Jos lähetyksessä saa soittaa musiikkia, sitten ehkä sitä voisi miettiä etukäteen. Iskelmää on sitten turha odottaa", Tuominen linjaa.

Lähetystehot tuplautuivat

Myös tekniikan puolelle on tehty muutoksia.
"Täksi vuodeksi radion lähetysteho on kaksinkertaistettu viimevuotisesta, millä pyritään varmistamaan radion kuuluminen entistä paremmin kaikille erikoiskokeille", ralliradion tuottaja Tomi Numento Mikkelin ammattikorkeakoulusta kertoo.

Ralliradion toimitus ja lähetin sijaitsevat entiseen tapaan rallin huoltoparkissa Kasarmin kampuksella Mikpolissa. Yhteys erikoiskokeilla oleviin toimittajiin otetaan matkapuhelimen välityksellä. Lajin luonteen vuoksi päivään ehtii mahtua monenlaisia tapahtumia niin reitillä kuin studiossakin.
"Jos yhteys katkeaa, sitten vain odotellaan. Pahinta on varmaan se, että kaikki muu on kunnossa, mutta tuloksia ei tule mistään. Silloin ovat jutut vähissä, jopa minulla", Tuominen naurahtaa.

Ralliradio kuuluu Mikkelin seudulla taajuudella 105,3 MHz tai internetissä osoitteessa www.ralliradio.fi. Lähetys alkaa perjantaina 19.2. kello 19.30 suorana lähetyksenä lehdistötilaisuudesta. Lauantaina 20.2. lähetys käynnistyy kello 9.00.

Ralliradion tuottaja on Tomi Numento Mikkelin ammattikorkeakoulusta ja tekniikasta vastaa Manu Eloaho Mikpolis Oy:stä.

Vuoden 2010 rallin alkua odotellessa internetistä voi käydä kuuntelemassa parhaita paloja viime vuoden rallista.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa