Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa mukaan SM Vaakuna-Ralliin

10.02.2010 / Jari Ketomaa mukaan SM Vaakuna-Ralliin

Ralli SM.jpg

Hallitsevan SM1-luokan Suomen mestarin Jari Ketomaan kalenterin ensimmäiseen MM-ralliin Jordaniassa on vielä yli kuusi viikkoa aikaa, joten mikkeliläinen lähtee puolustamaan kotikaupunkinsa SM-osakilpailun voittoa 20. helmikuuta.
"On hienoa lähteä jälleen Vaakuna-ralliin, josta minulla on saavutettuna neljä ykkössijaa. Kalustona on JR Motorsports -tiimin Mitsubishi Lancer Evo10," kertoo Ketomäki.

"Kyseessä on merkittävä englantilainen ralliautojen rakentaja ja varaosamyyjä. He haluavat tehdä promootiota Suomeen tällä tempauksella ja halusivat minut kuskikseen", Ketomaa selvitti.

MM-sarjan Super 2000 -luokkaan Fordilla

Jari Ketomaa pääsee tällä kaudella kunnolla MM-rallien makuun. Kolmen SM-kullan kuljettaja (2006, 2007 ja 2009) lähtee MM-tasolle yrittämään kahden vuoden takaisen, N-ryhmästä saavutetun MM-pronssin kirkastamista.

Alkavalla kaudella Ketomaa aikoo jälleen menestyä MM-ralleissa, kun häntä odottaa mielenkiintoinen haaste Super 2000 -autojen MM-sarjassa.
"Uudessa sarjassa lähden ajamaan voitoista ja tavoitteena on luokan mestaruus. Kartturiksi MM-ralleihin tulee Mika Stenberg, jonka kanssa homma toimi saumattomasti viime vuonna Suomen MM-rallissa", Ketomaa toteaa.

Ketomaan ohjelmassa on seitsemän MM-rallia, joista ensimmäisenä on Jordanian osakilpailu 1.-3. huhtikuuta. Sen lisäksi mies ajaa Uuden-Seelannin, Portugalin, Suomen, Japanin, Ranskan sekä Iso-Britannian MM-osakilpailut.

Kalustoksi Ketomaalle tulee M-Sportin rakentama Ford Fiesta Super 2000 -auto.
"Minua ajattaa kiinalaistiimi, Shanghai FCACA Rally Team, jonka kanssa tein yhteistyötä viime kauden lopulla. Kiinan rallisarjasta saavutettu voitto ja kakkossija toimivat niin hyvänä näyttönä tiimille, että he tarjosivat minulle nopeaan tahtiin uutta sopimusta", Ketomaa kertoo.

"Neuvottelimme erilaisista mahdollisuuksista ja kalustovaihtoehdoista, minkä jälkeen päädyimme MM-sarjan uutuusluokkaan. Minulle henkilökohtaisesti tämä kiinalaisten tarjoama panostus on erittäin tärkeä juttu, koska se mahdollistaa hyvän ohjelman MM-sarjassa."

"Tiimi panostaa tosissaan MM-ralleihin ja vuoden kuluttua heidän tarkoituksensa on olla mukana MM-sarjan pääluokassa. Minulla pitäisi nyt kaiken järjen mukaan olla paras mahdollinen auto ja vahva tiimi takanani."

"Kuten kaikki tietävät, uusi Fiesta Super 2000 osoitti jo tammikuussa nopeutensa Monte Carlo -rallissa Mikko Hirvosen käsissä. Oma autoni on vielä M-Sportin tehtaalla valmistusvaiheessa, mutta tuskin maltan odottaa pääseväni sen rattiin", Ketomaa jatkoi tyytyväisenä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa