Facebook Twitter Email Pinterest

Mikkelin ravirata on tärkeä osa rallia

16.02.2010 / Mikkelin ravirata on tärkeä osa rallia

Ralli SM.jpg

Mikkelin ravirata on tänä vuonna yhä mielenkiintoisempi osa SM Vaakuna-Rallia. Viime vuonna ralliautot kävivät vain kertaalleen
raviradalla, mutta tänä vuonna samalla lipulla saa katsottavakseen huomattavan paljon enemmän.

Katsojillakin riittää erityisen paljon jännitettävää, sillä kaikkien lipun ostaneiden kesken arvotaan varsin ainutlaatuinen palkinto: VIP-rallikyyditys rallin yleisöerikoiskokeella. Kyydittäjänä on rallin MM-sarjastakin tuttu mäntyharjulainen ralliautoilija Jani Paasonen ja autona täysiverinen N-ryhmän Mitsubishi Lancer Evo IX. Arvonta suoritetaan kello 12, minkä jälkeen voittajalla on reilu tunti aikaa valmistautua rallielämykseen.

Perinteisen rallin lisäksi alueella on runsaasti kaikenikäisille sopivaa ohjelmaa aina kasvomaalauksesta minimopoihin ja PlayStation-rallipeleihin asti. Kilpailunjohtaja Tapio Krivetz toivoo, että yleisö ottaisi omakseen raviradan yleisötapahtuman.
"Näin lumisena talvena sopivan katsomispaikan löytäminen metsäerikoiskokeen varrelta vaatii aikaa ja vaivannäköä, joten varmasti helpommalla rallitunnelmaan pääsee raviradalla. Siellä on runsaasti oheisohjelmaa kaikenikäisille ja myös erinomaisen kattavat kahvila- ja ravintolapalvelut, Krivetz muistuttaa.

Kilpailun seremoniallinen lähtö on siirretty toriparkin rakennustöiden vuoksi raviradalle, josta starttaa heti myös rallin ensimmäinen
erikoiskoe kello 10.01. Ralliautot tulevat vielä toistamiseen radalle ajamaan yleisöerikoiskokeen noin kello 13 alkaen. Erikoiskoetta varten radan ajojärjestelyjä muutetaan huomattavasti aamun aloituksesta.

Ralliradio taajuudella 105,3 MHz pitää katsojat myös ajan tasalla, samoin raviradan yleisöerikoiskoetta voi seurata suorana netistä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa