Facebook Twitter Email Pinterest

Mitsubishi Ralliart Finlandilla voitto mielessä

18.02.2010 / Mitsubishi Ralliart Finlandilla voitto mielessä

Rallin SM-sarja jatkuu ensi lauantaina Mikkelissä. Rovaniemellä ajettujen avausosakilpailujen jälkeen tiimien kärkijoukkueen Mitsubishi Ralliart Finlandin kuljettajakaksikko Kosti Katajamäki ja Juha Salo starttaa Mikkelin SM Vaakuna-Ralliin SM1-luokan voitto mielessä.

Rallin SM-sarjan SM1-luokan pistejohdossa Rovaniemellä ajettujen kahden ensimmäisen SM-osakilpailun jälkeen ajava Mitsubishin Kosti Katajamäki hakee tulevana lauantaina Mikkelistä ehjää ja nopeaa ajosuoritusta. Rovaniemellä Katajamäki ajoi sijat 3 ja 2, joten Mikkelistä alajärveläinen lähtee ajamaan kauden avausvoittoa.
"Ajoimme viime lauantaina päivän testit ja saimme autoamme taas nopeammaksi. Vaikka johdan SM-sarjaan, en ole ollut vauhtiimme täysin tyytyväinen. Rovaniemen jälkeen reagoimme asiaan, tiimimme teki kisojen välissä kovasti töitä ja pääsimme testeissä taas uusia askelia eteenpäin."

"Sekuntiotteluksi SM1-luokan voittotaistelu taas menee, mutta uskon, että Mikkelissä vauhtimme riittää kärkitaisteluun. Löysimme testeissä lisävauhtia mm. moottorin pienillä säätömuutoksilla. Auton parantunut suorituskyky on tosin aina monien asioiden summa. Uskon, että olemme nyt oikealla polulla. Puhdas ajo ja SM-pisteet kotiin, siinä se viikonlopun tavoite", Katajamäki linjasi.

Salo uusilla säädöillä Mikkeliin

Rovaniemen SM-avauksesta voiton ja yhdeksännen sijan ajanut Juha Salo lienee menestynein kuljettaja 2000- luvun SM-sarjassa. Mikkelissä karkkilalainen tähtää ensisijaisesti vain voittoon. Ennen viikonlopun rallia piste-eroa sarjaa johtavaan tiimikaveri Katajamäkeen on viisi pistettä.

Salo ajoi Mitsubishillaan omat viimeistelytestinsä tiistaina ja kaikki on kunnossa tulevaa varten.
"Autoni säädöt on tänä vuonna Asko Kososen käsialaa ja se on kaikin puolin todella hyvällä tolalla. Tiistaina ajoin 40 km testiä ja kaikki pelasi moitteettomasti. Loppuviikosta huoltoryhmä tekee vielä rutiinitarkastukset, minkä jälkeen lähtövalo Mikkelissä saa minun puolestani vaihtua vihreäksi. Kaikki on valmista."

"Mikkelissä on perinteisesti hienot tiet, ja kun luntakin reitin varrella varmasti riittää, mikäpä sen mukavampaa on kuin nautiskella ratin takana talvisista ajo-olosuhteista. Tiukka kisa on tulossa, ja jos aikoo voittaa, sen eteen pitää tosissaan ajaa kilpaa", Salo muistuttaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa