Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnusen kausi alkoi vaikeasti

18.02.2010 / Jaro Kinnusen kausi alkoi vaikeasti

Ralli SM -sarja ei alkanut Rovaniemellä ollenkaan sillä tavalla kuin Jarospeed -tiimi oli ennakkoon kaavaillut. Tiimin 20-vuotias kuljettaja Jaro Kinnunen joutui keskeyttämään kauden avauskilpailun heti alkuunsa rajun ulosajon vuoksi.

Tapahtumasta on nyt kulunut vajaat kolme viikkoa ja tiimi on saanut mittavan talkooavun myötä Honda Civic -kilpuri parsittua ajokuntoon.
"Arctic Lapland Rallin jäljiltä tilanne oli melko surullinen, kun lähes koko auton keula ja kallis tekniikka oli tuhoutunut. Nyt on syytä kiittää monia tahoja siitä avusta, jota olemme saaneet auton korjaamiseen liittyen. Kari Laasanen suoritti korjausprojektin dokumentointia, joten valokuvista voi sitten joskus jälkeenpäin katsella vaikeaa ja kiireistä projektia", kiitteli Jaron isä ja tiimin huoltotoimista vastaava Petri Kinnunen.

Kalusto saatiin kuntoon jo ennen viime viikonloppua, jolloin järjestettiin AKK:n valmennusryhmän ajoleiri Punkaharjulla.
"Oli tosi tärkeä juttu, että pääsimme kartturini Mikael Korhosen kanssa leirille ja ajamaan siellä kunnolla. Sain takaisin hyvän tuntuman autoon, ja peli alkoi nopeasti tuntua omalta kilpurilta", Jaro Kinnunen kertasi.

"Ajoin noin 50 kilometrin verran, ja kilpailukykyinen vauhti löytyi. Leiriolosuhteissa pääsee myös vertaamaan suoritustaan muihin. Siitä kuski saa lisätietoa, missä itse on vahvoilla ja missä voisi parantaa omaa suoritustaan."

Kaksivetoisten autojen SM2-luokassa sekä Nuorten SM-sarjassa kilpaileva espoolainen lähtee hyvillä mielin lauantaina ajettavaan Mikkelin SM-osakilpailuun.
"Viime vuonna ajoin Mikkelin teillä ensimmäisen nuotitettavan SM-rallini. Haasteita reitillä varmasti riittää, ja niitä haasteita tarjoavat myös kovat kilpakumppanit. Ensimmäinen tavoite on yltää kokeneempien seurassa viiden joukkoon ja hyville SM-pisteille", Kinnunen päätti.

Ralli SM -sarjassa käytetään tällä kaudella kiinteitä kilpailunumeroita. Jaro Kinnunen ja Mikael Korhonen esiintyvät ralleissa numerolla 65.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa