Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa lähtee avaamaan pistetiliään

19.02.2010 / Jani Salomaa lähtee avaamaan pistetiliään

Rallin SM-sarja jatkuu lauantaina Mikkelissä. Kauden kolmas SM-osakilpailu on saanut näyttävät puitteet. Kilpailun seremoniallinen lähtö tapahtuu yleisön silmien edessä raviradalla, josta myös starttaa heti rallin ensimmäinen erikoiskoe kello 10.01. Kilpailijat tulevat vielä toistamiseen radalle ajamaan yleisöerikoiskokeen noin kello 13 alkaen.

Futursoft Racing Team on asettanut talvisen Mikkelin valloitukseen yhden ainoan tavoitteen.
"Tavoitteena on pistetilin avaaminen, se kun jäi Tunturissa niin harmittavan lähelle", Salomaa toteaa.

Lapista tiimin plakkariin kirjattiin kaksi 11. sijaa, kun 10 parasta saa SM-pisteitä.
"Toki Mikkeli on jostain syystä ollut minulle aina hankala paikka. Viime vuonna ehdittiin ajaa kolme kilometriä, kun lumet tuli lasille, ja kisa oli siinä. Aikaisempinakin vuosina on sattunut yhtä ja toista. Nyt kuitenkin lähdetään sillä asenteella, että menneet ovat menneitä ja paikasta kymmenen kärjessä ajetaan", Salomaa sanoo päättäväisesti.

Yksi kilpailun hyvistä uutisista oli se, että Futursoft Racing Team on saanut uuden jäsenen. Jani Salomaan vierelle istahtaa Toni Näsman.
"Se on hieno juttu. Toni on kokenut kartturi ja yhteistyö pelaa hienosti. Ajamme yhdessä koko loppukauden", Salomaa iloitsee.

Kisaan valmistautumiseen kuului luonnollisesti kattava testipäivä Tommi Mäkinen Racingin Subaru Imprezalla. Futursoft Racing Teamin autokunta testasi Uuraisilla runsaan 70 kilometrin verran. Testin aikana haarukoitiin mm. keskilukon säätöjä.
"Kokonaisuutena ihan hyvä testi, siitä jäi oikein mukava fiilis. Tie oli hyvä ja vauhdikas. Teimme tosiaan keskilukon ohjelmointiin pieniä muutoksia. Hain keskilukolta sitä, että se olisi enemmän kiinni myös osakaasulla. Näin uskoisin saavani auton kääntymään tiukemmin sellaisiinkin mutkiin, joissa joutuu hiukan säännöstelemään kaasua", Salomaa pohdiskelee.

Salomaa istahti testitiellä Tunturin osakilpailuvoittajan Kristian Sohlbergin kyytiin.
"Oli ihan hienoa päästä SM-sarjan kärkikuskin kyytiin. Siinä saa hyvän kuvan vauhdista, jolla voitosta ajetaan. Olen varma, että Krisse on Mikkelissäkin erittäin kova luu", Salomaa arvioi.

Futursoft Racing Teamin autokunta starttaa kilpailuun lähtöpaikalta 18.
"Tämä talvi on sellainen, että hiekka tulee tosi nopeasti esiin. Lähtöpaikka voisi olla parempikin. Paras paikka on varmasti ajaa mahdollisimman kärjessä. Mitä suurempi numero, sitä enemmän urista alkaa olla haittaa", Salomaa arvelee.

"Huhujen mukaan reitillä on paljon pientä tietä, joten sitä irtolumipöperöä varmasti jonkin verran on tiellä. Mennään kuitenkin alusta asti täysillä. Luokassamme on 33 kilpailijaa ja taso on erittäin kova. Tarkkailuun ei ole varaa", Salomaa vakuuttaa.

Ralli alkaa lauantaina 20.2. klo 9.30 ja ensimmäistä kilpailijaa odotetaan maaliin Kasarmin Kampukselle klo 17.30.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa