Facebook Twitter Email Pinterest

Kirpakassa pakkasessa aloitetaan

20.02.2010 / Kirpakassa pakkasessa aloitetaan

Ralli alkaa kirpakassa pakkasessa

IMG_3554.JPG

SM Vaakuna-Ralli on starttaamassa, SPAUK:n auto on jo lähtenyt liikkeelle, takana seuraavat ensin tarvittavien toimitsijoiden autot ja sitten kilpailijat. Kuva: Pasi Mähönen.

Ralli SM-sarjan kolmas osakilpailu starttaa klo 9.30. Mikkelissä on tänä aamuna 26 astetta pakkasta, lupaavasti aurinko alkaa pilkistää huoltoalueen, Kasarmin Kampuksen rakennusten yli eikä tuulikaan pahemmin tällä hetkellä riivaa ulkona olevia.
Kilpailijat lupailivat eilen illalla tiedotustilaisuudessa, että "voittoa lähdetään hakemaan ja pohjat ajetaan jokaiselle erikoiskokeelle".

Jarkko Miettinen oli luottavaisella mielellä kisaa ajatellen.
"Täällä on hienot tiet, vaihtelevat ja pientä sekä isoa, uskon, että erityisestä tällä kertaa reitti on Skodalleni oikein mieluinen. Täytyy malttaa ajaa vähemmän liipillään, sitä ollaan juuri testeissä harjoiteltu ja uskon, että nyt on voitto enemmän kuin mahdollinen", kertoi Miettinen.

Juha Salo ei ollut moksiskaan tilanteesta, että on SM-pisteissä vasta kolmantena.
"Lähtöpaikka neljäntenä autona reitillä on mitä mainioin. Tämä sopii meille oikein mainiosti. Pirun hienot ovat tiet - ja haastavat", tuumi Salo.

Mikkeliläinen Jari Ketomaa on "vierailevana tähtenä" Mikkelin kisassa mukana, mikä luonnollista onkin, kotikisassa on aina mukava olla mukana. Ketomaa keskittyy tänä vuonna kansanväliseen uraansa, joten brittiläisen tiimin Mitsubishilla Vaakuna-Ralli on lähinnä testikilpailu.
"Pari päivää on brittien kanssa ajettu testiä, ja olen saanut auton suunnilleen sellaiseksi kuin haluan. Voitosta ei silti kannata puhuta mitään, sillä vastassa on huippukovat kuljettajat enkä sitä paitsi ole Mitsulla ajanut pitkään, pitkään aikaan", paljasti Ketomaa, joka ei tästä kisasta kerää SM-pisteitä.

SM2-luokan maksimipisteet Rovaniemeltä napannut turkulainen Kalle Pinomäki lähtee realistisin miettein Mikkelin kisaan.
"Rovaniemi meni aivan nappiin, mutta täällä ei todellakaan ole yhtä helppoa. Kisa on lyhyt, pakko mennä alusta lähtien kovaa", tunnusti Pinomäki.
Kovia haastajia Pinomäki saakin, sillä Rovaniemen kisassa keskeyttäneiden todellista vauhtia ei tässä vaiheessa oikein tiedetä, nälkää nuorilla, samalla nuorten SM-pisteistä ajavilla kuljettajilla riittää. Pinomäen sekä varmasti taas kovaa menevän Ville Hautamäen päänahka on kovaa "valuuttaa".

Tomi Tahvanainen on SM2-luokan kakkosena ja lähtee Pinomäen perään, mutta kertoi ajavansa tosissaan, muttei liian vakavasti.
"Uskon, että Kalle on voitettavasti", lupaili Tahvanainen pilke silmä kulmassa.
"Aamut ovat mulle aina vähän vaikeita, ja nyt ajetaan ensimmäiseksi lähes 24 kilometriä, saapa nähdä..."hymähti Tahvanainen.

Esapekka Lappi oli kolmas paikalla ollut SM2-luokan kuljettaja. Lappi on kartingin jälkeen ajanut huimat parisenkymmentä rallisprintiä ja voittanut aikoinaan ne kaikki. Sitten Lappi siirtyi rallin pariin ja hyvin on vauhti riittänyt jo nyt.
"Rovaniemellä sattui muutamia virheitä, niistä otetaan oppia ja parannetaan pikku hiljaa," vahvisti 19-vuotias Lappi, joka on myös AKK Driver Academyn jäsen.
Lappi osallistuu myös nuorten SM-sarjaan, mutta eroa SM2-luokan ja nuorten välillä Lappi ei tässä vaiheessa vielä tehnyt.
"Yritän ajaa kolmen sakkiin, en vielä tässä vaiheessa ole paljoa muuta miettinyt."

Lehdistötilaisuudessa olleiden lisäksi reitiltä jo kantautuu tietoa kuljettajista, jotka aikovat pistää edellä mainitut kuljettajat koville. Subarulla ajava Kristian Sohlberg kertoi autoon tehdyn pientä parannuksia ja tavoitteena on jatkaa siitä, mihin Rovaniemellä lopetettiin, eli voittoon. Sohlberg onkin yksi voitttajaehdokkaista Mikkelissä.

Samoin Jukka Ketomäen vauhti Rovaniemellä oli yhtä lipsahdusta lukuunottamatta huippukovaa, joten myös Ketomäki hamuaa voittoa.
"Alusta lähtien on painettava täysillä, muuta vaihtoehtoa meillä ei ole kuin voitto."

Ralli alkaa klo 9.30, seremoniallinen lähtö hoidetaan Mikkelin raviradalla klo 10.00, mistä samalla startataan ensimmäiselle erikoiskokeelle. Sen jälkeen kilpailijat kaartavat ensimmäiseen huoltoon ja lähtevät sen jälkeen kolmen erikoiskokeen lenkin jälkeen uudelleen huoltoon.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa