Kalle Pinomäki ylivoimaiseen pistejohtoon

20.02.2010 / Kalle Pinomäki ylivoimaiseen pistejohtoon

Kalle Pinomäki otti jälleen korkeimmat SM-pisteet kaksivetoisten luokassa. Kuva: Marko Mäkinen

Kaksivetoisten SM2-luokan voittaja oli jälleen turkulainen Kalle Pinomäki, joka saavutti tuplapisteet jo Rovaniemen kilpailuista. Täydet pisteet tulivat myös Mikkelin kisasta, joten Pinomäellä on melko ylivoimainen pistejohto.
Vesa Hirvonen johti Mikkelin kisaa pitkään, kunnes moottoriin iski jokin mystinen vika, ja Hirvonen menetti lähes minuutin erikoiskokeella 5. Hirvonen ajoi kuitenkin pohjat vielä rallin kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle ja Suhmuran mies sijoittui kakkoseksi. Pisteissä eroa Pinomäkeen on silti vielä 27 pistettä. Samalla pistemäärällä on myös Jukka Korhonen, joka tänään oli kolmas 36 sekuntia Pinomäkeä hitaampana.

SM2-luokan pistetilanne:
1. Kalle Pinomäki 57 pistettä
2. Vesa Hirvonen 27 pistettä
3. Jukka Korhonen 27 pistettä

Nuoret, eli kuljettajat, jotka tänä vuonna täyttävät enintään 25 vuotta, aloittivat tänään Mikkelistä oman mestaruustaistonsa SM2-luokan "sisällä". Korkeimmat nuorten SM-pisteet kirjattiin Vesa Hirvoselle, toinen oli Andreas Amberg ja kolmas Jussi Teppo.
Nuorten luokan ennakkosuosikeista Esapekka Lappi teki pariinkin kertaan lumitöitä ja lopulta keskeytti sekä Jussi Kumpumäki kaatoi autonsa jo kilpailun alkuvaiheissa.