Facebook Twitter Email Pinterest

Euron vika pilasi Luostarisen kisan

21.02.2010 / Euron vika pilasi Luostarisen kisan

Ralliautoilun SM-sarjan kolmas osakilpailu ei sujunut odotetulla tavalla lappeenrantalaiselle Tommi Luostariselle, joka kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa joutuivat vaihdelaatikon siirtimen katkeamisen seurauksena putoamaan mestaruuspisteiltä.

Lisäksi tutulla keltasinisellä Mitsubishi Lancer Evolution IX -ralliautolla matkassa ollut rallikaksikko kärsi pienistä mutta sitäkin tärkeämmistä nuotitusvirheistä menettäen ajovirheiden seurauksena arvokasta kilpailuaikaa.

Rallia edeltäneellä viikolla Luostarisen rallitiimi oli huolellisesti huoltanut auton kilpailukuntoon sekä selvittänyt syyn edellisen
osakilpailun moottoritehojen hiipumiselle. Hyvästä valmistautumisesta huolimatta siviilissä ympäripyöreitä työpäiviä tehnyt Luostarinen ei rallin tutustumisjaksolla saanut nuotteja mieleisekseen. Huolimattomuuden seurauksena hanget levisivät ja lumi tukki kilpurin ilmanpuhdistimen.

Lisäksi kolmannella pikataipaleella toinen kohtaaminen hangen kanssa huursi ikkunat ja synkän kilpailupäivän kruunasi viidennellä erikoiskokeella sattunut vaihteensiirtimen katkeaminen.

Luostarinen manasi murheitaan.
"Kaksi mokaa ja tekninen vika eivät paljoa lämmitä, kun tavoitteeni on aivan jossain muualla kuin jäännöspisteiden keräämisessä. Tein muutaman nuotin väärin, ja koska tehtyjen nuottien mukaisesti pitää ajaa, lopputuloshan oli täysin selvä. Junnumokia", tiuski Luostarinen itselleen.

"Murheellisen rallipäivän kruunasi viidennen erikoiskokeen alussa sattunut vaihdelaatikkorikko, jossa euron vika lopetti vaihteiden
kytkemisen. Kolmosvaihteella ajettiin reilut kaksi erikoiskoetta ja maaliin raahauduttiin siinä toivossa, ettei kovinkaan moni olisi meistä ohitse mennyt. Lopputuloksia katsoessa voidaan todeta siirtimen rikkoontumisen maksaneen meille viisi sijaa lisää ja repullisen SM-pisteitä", murisi syvästi pettynyt Luostarinen.

"Joensuussa täysi rähinä päälle"

Seuraavan vajaan kahden viikon aikana Mikkelin SM-ralliin viiden nopeimman joukkoon tavoitteeseen tähdännyt, mutta Lappeenrantaan ilman ensimmäistäkään SM-pistettä palannut Luostarinen aikoo nollata pettymyksen, laittaa vaihdelaatikon kuntoon ja vetää kaasuvaijeria tiukemmalle, kun SM-sarjan neljäs ja samalla viimeinen lumella ajettava osakilpailu itärajan tuntumassa kaasutellaan. Hinku SM-pistetilanteessa ylöspäin on kova.
"Yhdeksäs sija SM-pisteissä ei vastaa sitä, mitä kilpailukaudelta lähdin hakemaan. Arctic Lapland Rallin kuudes ja seitsemäs sija olisivat nyt vaatineet viiden parhaimman joukkoon ajamisen, mutta koska se ei onnistunut, Joensuussa on jo lähes pakko ajaa viiden nippuun. Tai eihän sinne mikään pakko ole ajaa, mutta jos SM-mitaleista haluaa taistella, täysi rähinä on laitettava päälle", Luostarinen suunnittelee.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa