Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlbergilla huikea nousu Mikkelissä

22.02.2010 / Kristian Sohlbergilla huikea nousu Mikkelissä

Ralliautoilun SM-sarjan kolmanteen osakilpailuun yhtenä ennakkosuosikkina startannut edellisen osakilpailun voittaja, espoolainen Kristian Sohlberg, 31, ajoi tähänastisen ralliuransa yhden huikeimmista suorituksista. Rallin avauserikoiskokeella pieneen ajovirheeseen sortunut ja sen seurauksena lähes kahden minuutin aikahäviön kärsinyt Sohlberg teki kuuden erikoiskokeen aikana vakuuttavan nousun sijalta SM1-luokan 21. sijalle 4.

SM Vaakuna-Rallin avauserikoiskokeella Tommi Mäkinen Racingin Subaru Impreza WRX STi 2010 -ralliautolla hankea haukannut Sohlberg kartanlukijansa Peter Flythströmin kanssa nollasivat tilanteen kilpailun ensimmäisessä huollossa ja päättäväisesti aloittivat takaa-ajon, jollaista ei pitkään aikaan ole rallin SM-sarjan osakilpailuissa nähty.

SM-sarjalaisista kolme pohja-aikaa seitsemästä mahdollisesta ajanut Sohlberg saapui rallin maalilipulle yhden minuutin ja 42,5 sekuntia SM-sarjalaisten nopeinta Juha Saloa hitaampana. Sohlberg hävisi avauserikoiskokeen ongelmissa Salolle yhden minuutin ja 58,1 sekuntia.
"Voittoa lähdettiin hakemaan, mutta lievässä ulosajossa ilmanpuhdistimeen ja tuulilasille lentänyt lumi esti moottorin saamasta ilmaa ja aiheutti tuulilasin huurtumisen. Vajaatehoisella autolla ja nollanäkyvyydellä varovasti ajoimme maaliin noin kahden minuutin aikatappion saattelemana", Sohlberg kertoo.

"Huollossa fiilikset olivat pohjalukemissa ja olin jo valmis lähtemään kotiin. Onneksi päätimme jatkaa kilpailua ja pohja-aikojen myötä saimme tehtyä nousun aina SM1-luokan neljännelle sijalle saakka. Vaikka palkintokorokkeesta jäin harmillisesti vain 15,3 sekunnin päähän, todella tyytyväinen tähän torjuntavoittoon olen", Sohlberg jatkaa.

Myrskyvaroitus annettu

Kuluvana kilpailukautena runsaasti testikilometrejä Tommi Mäkinen Racingin Subaru Impreza WRX STi 2010 -ralliautolla ajanut Sohlberg on kilpailukauden kolmessa rallissa ollut hurjassa vedossa. Ongelmattoman toisen osakilpailun voitto tuskin jää hänen ainokaisekseen tänä vuonna. Lisäksi Sohlberg nousi SM-sarjan kolmanneksi, kun on ajettu kolme kauden seitsemästä osakilpailusta.

Sohlberg uskoo itseensä ja luottaa ajotaitoihinsa nyt kovemmin kuin koskaan aikaisemmin.
"Ilman harmittavaa penkan siirtoa olisin varmasti pystynyt haastamaan niin koko rallin voittaneen Jari Ketomaan kuin korkeimmat SM-pisteet poimineen Juha Salon - samoin kuin kilpailukauden avanneessa ensimmäisessä osakilpailussa, jossa rengasrikko pilasi mahdollisuutemme. Mikkelin kuudella viimeisellä pikataipaleilla nostin askeleen verran vauhtia ja silti riskittömällä suorituksella ajoin pohja-ajat. Luottamus Tommi Mäkinen Racingin Subaruun on nyt niin kova kuin se vain ikinä voi olla", Sohlberg analysoi.

"Seuraavaksi nollataan tilanne ja unohdetaan se, että nousin SM-sarjan pronssiselle sijalle sekä aloitetaan keskittyminen jo vajaan kahden viikon päästä Joensuussa ajettavaan talvikauden viimeiseen SM-ralliin, johon tulen starttaamaan todella luottavaisin mielin. Itärajalla ajetaan vain voitosta", Sohlberg lupaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa