Facebook Twitter Email Pinterest

Atte Alanen vaikeuksien kautta pisteille

22.02.2010 / Atte Alanen vaikeuksien kautta pisteille

Lempäälän UA:n Atte Alanen aloitti Ralli SM -sarjan kolmannen osakilpailun lupaavasti, mutta Mikkelin alueen haastavilla teillä 22-vuotias Mitsubishi-kuljettaja teki muutaman ajovirheen, jotka pudottivat miehen loppusijoituksen SM-osakilpailun kymmenenneksi.

Alanen ja kartanlukija Pasi Hedman kirjasivat ensimmäisellä erikoiskokeella kuudenneksi nopeimman ajan, mutta toisella EK:lla lumipenkka kutsui kolmeen otteeseen.
"Aloitin pitkällä avauspätkällä järkevällä tyylillä enkä ottanut riskejä. Sen jälkeen oli tarkoitus lisätä yritystä, mutta sitten tie kävi liian kapeaksi. Vaikeuksia ja aikahukkaa syntyi lisää, kun tuulilasi huurtui", sijalle 12 pudonnut Alanen kertasi.

Kisan edetessä Alanen ylsi pätkäajoissa edelleen parhaimmillaan kuuden joukkoon. Aivan lopussa oli vielä mahdollisuus nostaa sijoitusta reilustikin, mutta viimeisellä erikoiskokeella lumipenkkaan osuminen huurrutti jälleen tuulilasin.
"Sain hyvän hyökkäyksen päälle viimeiselle EK:lle ja väliaikakellotukset olivat oikeinkin tyydyttäviä, mutta lasin mentyä taas huuruun, en nähnyt kunnolla, ja oli taas pakko pudottaa vauhtia."

"Pientä hapuilua oli suorituksessa, eivätkä nuotitkaan olleet aivan kohdallaan. Omasta vauhdista oli kuitenkin havaittavissa positiivisia pilkahduksia, joten se antaa uskoa omaan tekemiseen", Alanen jatkoi.

Mikkelin osakilpailun voittoon ajoi MM-ralleihin tällä kaudella keskittyvä Jari Ketomaa, joka kilpaili SM-sarjan ulkopuolella. Täydet pisteet pokkasi Juha Salo, joka oli Alasta 2.30 minuuttia nopeampi.

Talvikauden päätöskisa koittaa kahden viikon kuluttua Joensuun Itärallissa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa