Facebook Twitter Email Pinterest

Hirvosen voittovaihtui pikkuvikaan ja hylkäykseen

22.02.2010 / Hirvosen voittovaihtui pikkuvikaan ja hylkäykseen

Joensuun rattimies Vesa Hirvonen koki ilon ja pettymyksen hetkiä viikonloppuna Mikkelissä ajetussa Vaakuna-rallissa. Kauden kolmas SM-osakilpailu lähti kulkemaan Hirvosen komennossa sekä SM2-luokan että Nuorten SM-sarjan osalta.

"Pitkällä ykköspätkällä onnistuimme loistavasti ja tuloksena oli 11 sekunnin pohja-aika. Kahdella seuraavalla menetin suurimman osan johtomarginaalistani Pinomäen Kallelle, mutta EK:lla 4 ajoin taas nopeimman ajan", totesi kilpailun tauolla 3,7 sekunnilla johtopaikkaa pitänyt Honda-kuljettaja.

"Viides erikoiskoe vei voittomahdollisuudet, kun lähtökiihdytyksessä huomasin moottorin kelaavan vain 4000 kierrosta. Sain korjattua kaasuläppävian EK:n jälkeen, mutta pätkällä tuli takkiin 48 sekuntia."

Kaksi viimeistä erikoiskoetta sujuivat jälleen Hirvosen pohja-aikavauhdissa, mutta eroa voittoon ajaneeseen Pinomäkeen jäi vielä 24 sekuntia.

SM2-luokan kakkossijan lisäksi Hirvosta onniteltiin maalipaikalla ylivoimaisesta, yli minuutin erolla voitetusta Nuorten SM-kilpailusta.

Hylky tuli puuttuvasta pellin palasesta

Vauhtiinsa varsin tyytyväiset Hirvonen ja kartanlukija Jani Salo joutuivat pettymään kilpailun jälkikatsastuksessa. Katsastaja huomasi kilpurista puuttuvan pellin palasen, joka oli poistettu jo viime vuonna auton suuremman remontin yhteydessä.

Hylkäysasiaa ja Hirvosen tekemää vastalausetta käsiteltiin pitkään ja hartaasti. Lopullinen päätös saatiin vasta klo 22.20 lauantai-iltana eli lähes viisi tuntia kilpailun päättymisen jälkeen.

"Autosta oli poistettu penkin rautojen asennuksen yhteydessä alkuperäiset penkin kiinnityspalkit lattiasta. Sääntökirjan mukaan kyseisiä palkkeja saa loveta ja muotoilla, mutta ei kokonaan poistaa. Niinpä suoritukseni tuomariston päätöksellä hylättiin", sadatteli Hirvonen pää painuksissa.

"Suunnattomasti tämä harmittaa, kun kyseessä oli pieni huolimattomuusvirhe, jolla ei todellakaan ole mitään merkitystä autoon eikä sen kilpailukykyyn. Nyt tämä kyllä vei pohjaa pois meidän mitalitaistelultamme."

Hirvosen autoa SM-ralleissa huoltavan PrintSport Racing -tallin nokkamies Eero Räikkönen oli tapauksen johdosta aivan yhtä harmissaan kuin koko tiimi.

"SM-sarjan pääkatsastajan sekä Mikkelin SM-rallin katsastuspäällikön olisi mielestäni pitänyt käyttää maalaisjärkeä sekä harkintakykyä ja antaa asiasta huomautus eikä ehdottaa suorituksen hylkäämistä", Räikkönen ihmetteli.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa