Facebook Twitter Email Pinterest

Upea talviralli alkamassa Joensuussa

06.03.2010 / Upea talviralli alkamassa Joensuussa

pieni-sm-mikkeli-ketomaa.jpg

Jukka Ketomäen tyylinäytös Mikkelin lumisissa maisemissa, samaa on tarjolla Joensuun ympäristössäkin, penkat ovat vain himpun verran kovempia, joten tuskin niin monia hankeen haukkaamisia nähtäneen. Kuva: Marko Mäkinen

Joensuussa on tänä aamuna 13 astetta pakkasta. Pitkästä aikaa tällainen rallikeli on suorastaan juhlaa, aiemmissa Ralli SM -sarjan osakilpailuissa aamutoimet on aloitettu lähes 30 asteen Hartikainen SM Itäralli alkaa tänä aamuna klo 9.01. Ensimmäisenä reitille starttaa Kosti Katajamäki, joka on nelivetoisten SM1-luokan pistejohdossa, ja siitä ne tositoimet sitten alkavat.

Hartikainen SM Itäralli alkaa tänä aamuna klo 9.01. Ensimmäisenä reitille starttaa Kosti Katajamäki, joka on nelivetoisten SM1-luokan pistejohdossa. Peräänsä pohjanmaalainen saa vain pisteen päässä kärkkyvän Juha Salon, joka eilisiltana oli erittäin tyytyväinen kilpailun reittiin.
"Kaikkea mahdollista on tarjolla. EK-kilometrejä on noin 115, ja pääpiirteissään erittäin nopeita, hienoja isoja teitä. Tosin mahtuu sinne pientä pyöritystäkin, joten hyvillä mielin lähden kisaan", kertasi Salo.

Pistetilaston kärkikaksikon perään ampaisevat myös voittoa kärkkyvät, kovat haastajat, kuten Kristian Sohlberg, Joni Nikko, Ari Vihavainen, Jarkko Miettinen, Jukka Ketomäki, Atte Alanen, Tommi Luostarinen, Joonas Lindroos jne.
Sarjan ulkopuolisena on tällä kertaa mukana Jarkko Nikara, joka vielä hetken mittaa vauhtiaan nelivetoisen puikoissa Ralli SM -sarjan kisassa. Maaliskuun loppupuolella Nikara siirtyy englantilaiseen Renault-tiimiin ajaakseen Englannin mestaruussarjassa täysin uudella autolla, kaksivetoisella Twingolla.

SM2-luokan ensimmäisen lähtee tietenkin pistejohdossa oleva Kalle Pinomäki saaden peräänsä Mikkelissä hylätyn Vesa Hirvosen, joka taatusti uhkuu menohaluja edellisten tapahtumien jälkeen. Mikkelissä oli kova taistelu voitosta näiden herrojen kesken, joten eiköhän sama näytelmä uusiudu täälläkin. Jukka Korhonen, Toni Tahvanainen, Jussi Teppo sekä nuorten SM-pisteissä johdossa oleva Andreas Amberg ovat lähtöluettelossa seuraavat kovat nimet. Esapekka Lapin ja Ville Hautamäen vauhtia on myös seurattava, he saattavat kovastikin heilauttaa SM2-luokan pakkaa tänään.

SM2-luokan hopeamitalisti Anssi Tawast osallistuu kauden ensimmäiseen kisaansa. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka motivoitunut jyväskyläläinen on täällä.

Kilpailun viimeinen erikoiskoe on varmasti yksi ratkaisupätkistä, sillä kilpailun päättävä 33 kilometriä on huhujen mukaan erittäin vaativa ja yllätyksellinen koitos kuljettajille.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa