Facebook Twitter Email Pinterest

Futursoft Racing Team valmis Joensuun koitokseen

06.03.2010 / Futursoft Racing Team valmis Joensuun koitokseen

Rallin SM-sarjan talvikausi päättyy. Talven päätöskisa ajetaan upean talvisissa olosuhteissa Joensuun ympäristössä, missä Futursoft Racing Teamin miehistö tutustui perjantaina reittiin.
"Tietysti etelässäkin on nyt lunta niin paljon, että se kärsii ikään kuin inflaation. Viime talvena tätä lumen määrää tällä olisi varmasti päivitelty enemmänkin. Mutta on sitä niin paljon, että kun pientä tietä ajetaan penkkojen välissä, tuntuu kuin oltaisiin putkessa. Autosta ei näe kuin seuraavaan mutkaan. Se, että penkkojen yli ei näe, vaikeuttaa ajamista jonkin verran", Salomaa sanoo.

"Reitti näkyy menevän Tuupovaaran, Heinävaaran ja Kiihtelysvaara suuntaan, eli aika samoilla seuduilla ajetaan kuin ennenkin. Siitä huolimatta viime vuoden reitistä on tuttua vain pari erikoiskoetta", Salomaa jatkaa.

Kahdeksan erikoiskokeen reitti on huomattavan pitkä. Erikoiskoekilometrejä sillä kertyy 115 ja joukossa on muutama kunnon kuntotesti.
"Yksi erikoiskoe on pituudeltaan 26 kilometriä ja viimeinen peräti 33. Niillä varmasti tehdään tämän kisan ratkaisut", Salomaa arvioi.

Mittavien metsätaipaleiden ohella ralli on Joensuussakin tuotu kaupungin tuntumaan. Raviradalla ajetaan yleisöerikoiskoe, jolle odotetaan paljon katsojia.
"Tämä on todella hieno suuntaus, että ralli tuodaan sinne, missä on ihmisiä. Ei varsinkaan näin lumisena talvena kaikilla ole halua lähteä metsään katsomaan kilpailua", Salomaa arvelee.

Futursoft Racing Team ajoi torstaina valmistavan testin.
"Testi tuli tarpeeseen, sai pudotettua sitä ulosajoapinaa selästä. Kyllä se Mikkelin ulosajo tuntuikin alussa. Tuli ajettua korostetun varovaisesti, ennen kuin sain taas juonesta kiinni", Salomaa myöntää.

Futursoft Racing Team ajoi torstaina valmistavan testin. "Testi tuli tarpeeseen, sai pudotettua sitä ulosajoapinaa selästä. Kyllä se Mikkelin ulosajo tuntuikin alussa. Tuli ajettua korostetun varovaisesti ennen kuin sain taas juonesta kiinni", Salomaa myöntää.

- Laukkasen Tapio istui muutaman vedon kyydissä ja minä istuin Tapsan kyydissä. Sain häneltä muutamia ihan hyviä vinkkejä, Salomaa kiittelee. "Testi tuli tarpeeseen, sai pudotettua sitä ulosajoapinaa selästä. Kyllä se Mikkelin ulosajo tuntuikin alussa. Tuli ajettua korostetun varovaisesti ennen kuin sain taas juonesta kiinni", Salomaa myöntää.
Laukkanen on ralliammattilainen, joka oman aktiiviuransa jälkeen on työskennellyt Tommi Mäkinen Racing Teamin ajokouluttajana ja testikuljettajana.
"Testaamisessa on tietysti nyt se ongelma, että kaikki tiet ovat aika huonossa kunnossa. Sitä kunnon jääpohjaa ei ole missään, kun koko talvena ei ole ollut vesikeliä. Testitiekin oli aika hiekalla, mutta pääasia on, että saatiin taas vähän kilometrejä. Tämä tieongelma on sama kaikilla ja kaikkialla. "

Futursoft Racing Teamin autokunta Jani Salomaa - Toni Näsman starttaa reitille lähtöpaikalla 18. Tavoitteena on edelleen SM-pistetilin avaus.
"Olisi kiva päästä maaliin ja saada tästä kisasta hyvä tulos, että jäisi hyvä mieli kesään. Ainakaan ihan alussa ei kannata lähteä ottamaan hirveitä riskejä. Toisaalta ihan varmistellenkaan ei voi ajaa, muuten eroa kärkeen saa mitata kalenterilla. Pitää yrittää löytää sellainen sopiva rytmi, sillä se on varma, että näin pitkässä kilpailussa sattuu kaikenlaista", Salomaa arvioi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa