"SM2-luokkalaisista ""eksyivät"" lähes kaikki"

06.03.2010 / "SM2-luokkalaisista ""eksyivät"" lähes kaikki"

Jukka Korhonen on SM2-luokassa yhdeksäntenä, mutta tiukkaa on, sillä ero kärkeen on vain 19,8 sekuntia. Kuva: Marko Mäkinen.

Kaksivetoisten SM2-luokka menikin jännittäväksi, sillä Kalle Pinomäki suihkaisi SM1-luokan kuskien jälkien "perässä" erikoiskokeella 2 väärälle reitille ja menetti parisenkymmentä sekuntia aikaa peruutellessaan. Pinomäki putosi SM2-luokan tuloksissa peräti 10:nneksi, mutta ero kärkeen lienee vielä kiinniajettavissa.

Pinomäki oli ek:lla 1 nopein, mutta sarjaan vasta tähän kilpailuun mukaan tullut viimevuotinen SM-hopeamitalisti Anssi Tawast jäi vain 1,4 sekuntia. Jarkko Savolainen onnistui hienosti ja oli pätkän kolmas, vain 0,3 sekuntia Tawastista.
Jussi Vainionpää on alkukauden kärsinyt teknisistä ongelmista, mutta nyt ei ongelmia ole vielä ollut ja Vainionpää oli pätkällä neljäs, ero Pinomäkeen oli 2,5 sekuntia.

Kakkosella paljon muuttui. Pinomäki ajoi ensimmäisenä väärälle reitille, sen jälkeen sinne menivät kaikki muut paitsi Ville Hautamäki ja Jaro Kinnunen.
"Meillä luki nuotissa, että "silmille tulee", joten ei meillä ollut sen paikan kanssa mitään ongelmia", kertoi Ville Hautamäki oli pätkän toiseksi nopein, pohjista 3,1 perässä.
Eikä sinne "pistoon" mennyt SM2-luokkaa johtava Marko Mäntykään, mutta hänellä oli ohjelmaa muualla.
"Osuin hankeen pari kilometriä ennen tuota paikkaa, se vähän rauhoitti meidän menoamme. Pätkän lopussa sitten teimme melkoisen tempun, kun kapealla tiellä onnistuimme pyörähtämään 360 astetta. Onneksi nokka oli menosuuntaan, joten oikea vaihde vain "silmään", kaasu pohjaan ja siitä matka jatkui", jutteli Mänty, joka keskeytti Tunturissa eikä ollut Mikkelissä mukana.

Toni Tahvanainen on kisassa kahden pätkän jälkeen kolmantena, 4,5 sekuntia Marko Männystä.
"Kaikki on muuten mennyt ihan hyvin, mutta kakkosella mekin "eksyttiin", kertoi Tahvanainen, jolle paikkakuntalaisena osittain reitiltä löytyy tuttuja pätkiä.

Esapekka Lappi kärsi siinä kakkosen paikassa kaikkein eniten. Ykkösellä Lappi oli kahdeksas, 4,7 sekuntia pohjista, mutta kakkosella kului aikaa jo hieman kauemmin. Eikä autokaan enää ollut priimakunnossa. Toinen kylki muistutti lähinnä perunasäkkiä.
"Yritin viimeiseen asti suoriutua siitä paikasta, kun tajusin, että väärälle reitille ollaan menossa. Uloshan se siinä meni, kyljelleen penkkaan", selvitti pettynyt Lappi.
"Ei me tarvittu nostajia, sillä sain sen verran käännettyä rattia, että auto ampui samaa vauhtia takaisin pystyyn. Kulmat on nyt ihan päin honkia, toivottavasti nyt huollossa saadaan auto kuntoon", Lappi pohti.

Jarkko Savolainen oli kakkosella kuudes ja on kisassa viides, 6,6 sekuntia kärjestä ja Jaro Kinnunen kuudentena. Kinnunen oli yksi harvoista, jotka eivät sortuneet kakkosen eksymiseen.
"Ajo on kulkenut ihan hyvin, ei ole tullut isoja virheitä", Kinnunen kertoi.
Andreas Amberg pukkasi samaan reikään kakkosella, joten myös hänellä aikaa kului se 20-30 sekuntia . Ykköspätkän jälkeinen 7:s sija sentään säilyi samana. Ero johtavaan Mäntyyn on 15,9 sekuntia.

Vesa Hirvonen se itselleen kaikkein ankarin oli ja moitti suoritustaan oikein huolella, karjalaiseen tyyliin. Kakkosella suoritettu peruuttaminen väärältä reitiltä takaisin kulutti aikaa Suhmuran mieheltäkin.
"En aio antaa periksi, tämä menetetty aika ajetaan vielä kiinni", lupaili Hirvonen.
Ykkösellä Hirvonen oli vasta 10:s, kakkosen jälkeen Hirvonen on 8:s.

Jukka Korhonen teki samat kuviot kakkosella kuin muutkin, sijoitus kakkosen jälkeen 9:s. Kalle Pinomäki on kymmenes.
"Ihan katastrofi, ei tällaista saa tapahtua. Mutta periksi en aio antaa, yritän ajaa vielä tämän menetetyn ajan kiinni", puhisi Pinomäki tuohtuneena.

Nuoret ajavat omasta mestaruudestaan SM2-luokan sisällä. Heistä kärjessä on kaikesta huolimatta Esapekka Lappi. Vain puolen sekunnin päässä kakkosena on Jarkko Savolainen. Jaro Kinnunen on kolmas, ero nuorten kärkeen on kolme sekuntia. Ekan osakisan jälkeen nuorten kisaa johtanut Andreas Amberg on tässä vaiheessa kisaa nuorten neljäs. Vesa Hirvonen on viidentenä.