Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Saloa ei yllätetty

06.03.2010 / Juha Saloa ei yllätetty

Atte Alasella on kova yritys lumisella reitillä. Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjan neljäs osakilpailu, Hartikainen SM Itäralli, näyttää sittenkin kulkevan Juha Salon komennossa, sillä rallin alussa pahimpana vastustajana lähimpänä Salon niskaan puhaltanut Jukka Ketomäki ajoi nelosella vielä pohja-ajan, mutta keskeytti seuraavalla erikoiskokeella ulosajoon.
Kolmoserikoiskokeella neljänneksi nopein ollut Jarkko Miettinen intoutui nelosella kovaan vauhtiin jääden Salosta 13,28 kilometrin pätkällä vain 3,9 sekuntia. Viitospätkä oli 10,23-kilometrin Kostamo, jossa Miettinen joutui toteamaan Salon vielä 6,9 sekunnin verran nopeammaksi.
Toisessa huollossa viiden erikoiskokeen jälkeen nelivetoisten SM1-luokan johdossa oli Juha Salo, eroa Jarkko Miettiseen oli kertynyt 18,5 sekuntia.
"Hieno kisa on ollut, eikä vieläkään pysty yhtään varmistamaan. Viimeinen erikoiskoe on 33 kilometriä ja erittäin vaikea ja haastava. Yritän ajaa nämä kaksi eekoota ennen vikaa niin kovaa kuin mahdollista, jotta vähän pelivaraa jäisi vikalle, jos vaikka sattuisi jotain", pähkäili Salo Mitsubishillaan huollosta lähtiessään.

Skoda-kuljettaja Jarkko Miettinen oli huollossa suhteellisen tyytyväinen, ajo oli ollut jonkin verran parempaa.
"Koko ajan menee paremmaksi. Näköjään meidän ajamattomuutemme näkyy tuloksessa, mutta yritetään pitää asemat loppuun asti", lupasi Miettinen.

Joonas Lindroos on tullut hyvin koko päivän. Kaksivetoisista tälle vuodelle nelivetoisen Subarun ohjaimiin siirtynyt Lindroos on alkukaudesta kärsinyt hieman teknisistä ongelmista, mutta tänään näyttäisi menevän paremmin. Lindroos on viiden erikoiskokeen jälkeen kolmantena 21,3 sekuntia Salosta jääneenä.
"Ihan hyvä päivä on ollut, valitettavasti vain nämä pätkän ekan huollon jälkeen eivät oikein lähtenyt kunnolla vauhtiin. Jostain syystä en oikein saanut kunnon "draivia" päälle. Nyt olisi jotenkin sytyttävä ajamaan nämä viimeiset pätkät", lupasi Lindroos.
"Yritän saada Miettisen kyllä vielä kiinni, eroa on kolmisen sekuntia."

Kosti Katajamäki ei ole saanut parasta itsestään irti, lieneekö sairastelu ja vatsatauti sittenkin vienyt parhaimman terän miehestä.
"Olo ei ole hyvä, yritän kuitenkin pitää edes ajopuvun housut puhtaina", kommentoi Mitsu-kuljettaja Katajamäki ralliradioon.

Jarkko Nikara Ralli SM -sarjan ulkopuolisena pitää viidettä sijaa hallussaan. Marko Kakko on tässä vaiheessa kiinni viidenneksi korkeimmissa SM-pisteissä, ja hyvin on Kakko tänään tullutkin. Kolmosella Kakko ajoi peräti kolmanneksi kovimman ajan jääden Ketomäen pohjista vain 3,6 sekuntia. Salo oli 0,2 sekuntia nopeampi.
"Suunnitelmien mukaan on kaikki mennyt. Kakkospätkä meni vähän pieleen, muuten kaikki on mennyt ok", kertasi Kakko.

Ari Vihavainen on seitsemäs ja kohtalaisen tyytyväinen ajoonsa.
"Ei meistä paljon mitään irtoa, tylsiä miehiä ollaan, ei meillä oo mitään värikästä kommentoitavaakaan", naurahti mäntyharjulainen konkari.

Sen sijaan nuori, 22-vuotias Mitsubishilla ajava Atte Alanen oli kohtalaisen tyytyväinen päiväänsä.
"Lopulta päästiin kunnolla vauhtiin. Viitosella hypättiin kyllä liikaa, vauhtia taisi olla 197 km/h ja ihan nokalleen tultiin alas. Jäähdytysnestettä roiskahti lasille, mikä sitten jäätyi heti. Oli siinä hieman ohjelmaa, ei mitään ihmeempiä kumminkaan", selvitti Alanen.

Joni Nikko on hyvä alun jälkeen jäänyt yhdeksänneksi. Vaikka ek-sijoitukset ovat olleet kohtalaisen hyviä ensimmäisen tauon jälkeen (9:s, 8:s ja neljäs) sekunteja on kertynyt kuitenkin sen verran, että eroa johtavaan Saloon on jo 56,7 sekuntia.
"Ei vaan näköjään olla keretty", tokaisi tilanteeseensa Nikko.

Jussi Tiippana on kymmenes, ero kärkeen jo 1.16,6.
"Omia töppöjä on ollut, ek:lla 3 mentiin perä edellä puskaa. Huonosti kuuntelin nuotin ,vai oliko se huonosti tehty, mutta pieleen meni. Samassa hötäkässä kartturikin käänsi kaksi sivua samalla kertaa, joten loppupätkä mentiin ilman nuotteja. En seuraavallakaan ensin meinannut oikein uskoa nuottia, joten vähän oli vaikeaa, kertasi Tiippana.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa