Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki nousi takaisin kärkeen

06.03.2010 / Kalle Pinomäki nousi takaisin kärkeen

Kalle Pinomäki ei sitten päässytkään niin helpolla tässä kisassa. Kuva: Marko Mäkinen

Kaksivetoisten SM2-luokan kilpailu oli saamassa erittäin mielenkiintoisen käänteen, sillä kahden erikoiskokeen jälkeen sarjaa pisteissä johtava Pinomäki oli vasta 10:s, eroa johtavaan Marko Mäntyyn oli 21,9 sekuntia. Nopeasti tilanteet kuitenkin kääntyivät, sillä erot olivat pieniä.

Huollon jälkeen kaksivetoiset kaarsivat kolmen erikoiskokeen lenkille. Pinomäki oli heti hereillä ja veti pohjat kahdelle ensimmäiselle tauon jälkeiselle pätkälle. Viidennellä erikoiskokeella Jukka Korhonen pääsi yllättämään Pinomäen, joka oli pätkän toiseksi nopein 6,8 sekunnin erolla kärkeen. Tässä vaiheessa Pinomäki oli näin noussut kuitenkin kilpailun johtoon.

Marko Mänty lähti tauon jälkeen johdossa reitille. Seuraava erikoiskoe ei kuitenkaan enää kulkenut Männyn tahtiin, vaan mies oli vasta kahdeksas, eroa Pinomäkeen tuli saman tien 18,1 sekuntia, ja näin oli Pinomäki noussut jo neljänneksi. Marko Mänty oli tiukoilla Ville Hautamäen kanssa, sillä kaksikon ero oli vain 0,1 sekuntia ennen erikoiskoetta 4. Marko Mänty hävisi neljännellä erikoiskokeella 20 sekuntia Kalle Pinomäen pohjista, ja näin Pinomäki oli jälleen ottanut kärjessä paikkansa.
Ville Hautamäki ei kuitenkaan luovuttanut, mutta yritys ei onnistunut, ja Hautamäen kisa päättyi lumihankeen ja keskeytykseen.

Vesa Hirvosen matka päättyi erikoiskokeella 4 hurjaan ulosajoon, maastosta kantautuneiden tietojen mukaan ei ollut toivoa päästä takaisin tielle. Pian sitten saatiinkin tieto, että Hirvonen on keskeyttänyt.

Viitosen jälkeen Kalle Pinomäki tuli johdossa tauolle.
"Tultiin kyllä niin kovaa kolmonen ja nelonen kuin vain osattiin, tilannehan on nyt sitten hyvin", tuumasi Pinomäki tilanteestaan.

Esapekka Lappi oli aamun toisella erikoiskokeella sattuneen kyljelleen menonsa jälkeen saanut auton ajokuntoon. Alustaa oli korjailtu, oli tukivarret laitettu uusiksi ja auto oli parempi.
"Ja sitten heti seuraavalla ajoin taas sen verran kovasti penkkaan, että tukivarsi meni taas solmuun. Ajaminen on kyllä vaikeaa, kun auto menee vinksin vonksin kaiken aikaa", harmitteli Lappi.
Eroa Pinomäkeen on vain 10,2 sekuntia, joten ei ole varaa pistejohtajalla ainakaan vielä tässä vaiheessa varmistella maaliintuloa.
Jukka Korhonen on siis kolmantena, eroa kärkeen 17,4 sekuntia. Marko Mänty neljäntenä puhaltaa Korhosen niskaan vajaan viiden sekunnin päässä, joten peli ei ole noillakaan sijoituksilla vielä pelattu.

Andreas Amberg oli huoltoon tullessa huolissaan jarruista.
"En ollenkaan luota nyt jarruihin, poljin tuntuu tosi pehmeältä. Toivottavasti saadaan huollossa korjattua, muuten ei ajosta taida tulla mitään", manasi Amberg.

Jaro Kinnunen on tullut ongelmitta ja on kuudes ennen Jussi Kumpumäkeä, Jussi Vainionpäätä ja Jussi Teppoa. Antti Rintamäki on 10:s, mutta ero kärkeen on jo 1.20,1.

Nuorten suomenmestaruussarjan puolelle tässä vaiheessa johdossa on Esapekka Lappi. Toisena on Andreas Amberg, Jaro Kinnunen, Jussi Kumpumäki, Jussi Vainionpää , Jussi Teppo ja Ville Tannermäki seuraavina.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa